U bent nu hier: Wonen
Informatie · Wonen

Een huis kopen: het aankoopproces in 8 stappen

Huis kopen en huis verkopen

Er komt veel kijken bij het kopen van een huis: van de zoektocht en de bezichtiging tot aan het onderhandelen en de overdracht. Hier vind je het volledige aankoopproces in 8 stappen en vind je diverse tips.

Voor velen van ons is een huis kopen de grootste financiële investering in het leven. Het brengt dan ook aardig wat vragen en misschien zelfs spanning met zich mee.

Onderstaand stappenplan informeert je over elke stap in het aankoopproces en helpt je goed voorbereid het traject in te gaan. Zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Waarom een NVM-aankoopmakelaar?

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Juist dan is het fijn als een deskundig en betrouwbaar persoon je begeleidt en adviseert. Iemand die de markt kent en scherp onderhandelt. Iemand die jouw belangen behartigt.

Een NVM-aankoopmakelaar houdt het hoofd koel en zorgt ervoor, juist in een krappe woningmarkt, dat je geld bespaart en de beste keuzes maakt. Hij kent de lokale situatie en weet precies wat er bij het kopen van een huis komt kijken. Hij wijst op bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden en gemeentelijke bepalingen zodat je niet voor onverwachte kosten of nare verrassingen komt te staan. En uiteraard helpt hij bij het bepalen van de juiste onderhandelingsstrategie, zodat jij jouw droomwoning kunt kopen voor de scherpste prijs en onder de beste voorwaarden.

Vind hieronder een NVM-aankoopmakelaar bij jou in de buurt. Of je nu het gehele aankoopproces uit handen wilt geven of een deel ervan.

Lees meer over de NVM-aankoopmakelaar

Duurzaam wonen: alle informatie die je nodig hebt

Duurzaam wonen klinkt belangrijk, maar ook ingewikkeld. Wat betekent het om een woning te verduurzamen? Hoe doe je dat? En wat levert een duurzaam huis eigenlijk op? Lees het hier of vraag het een NVM-makelaar:

Onze bètaversie van NVM Woningwijzer is vanaf nu beschikbaar

De NVM Woningwijzer helpt je op weg bij het kopen of verkopen van je woning. Je wordt in het proces begeleid dankzij een handig stappenplan en je krijgt antwoord op de meestgestelde woonvragen.

Je kunt de NVM Woningwijzer spreken door de Google Assistant in te schakelen via je telefoon, tablet of smart speaker en te zeggen: “Praat met NVM Woningwijzer”.

Let op: deze versie is tot 13 juni beschikbaar, maar niet getreurd: de mogelijkheden voor een vervolg worden deze zomer onderzocht!

Woningwijzer Banner (1)