[No translation for key: global] Agrarisch & Landelijk
Informatie · Agrarisch & Landelijk

Herbestemmen van agrarische objecten

U droomt ervan om naast uw agrarisch bedrijf een bed and breakfast of zorgboerderij te starten, u wilt een stuk grond omtoveren tot een landgoed, of een woonboerderij maken van een voormalige bedrijfswoning. Vaak moet u dan de bestemming die op het vastgoed rust wijzigen. Hier leest u het volledige herbestemmingsproces in 4 stappen.

Woonboerderij 2

Bij de aankoop van vastgoed op het platteland, rust er meestal een agrarische bestemming op het vastgoed. Dit kan een probleem vormen, bijvoorbeeld als u wilt verbouwen, als u een agrarisch bedrijf koopt dat u niet meer voor agrarische doeleinden wilt gebruiken of als u wilt ondernemen in niet-agrarische sectoren, zoals recreatie, horeca of zorg. Om de functie te veranderen moet u in de meeste gevallen de bestemming van het vastgoed wijzigen, oftewel: u moet het agrarisch of landelijk vastgoed herbestemmen.

Dit stappenplan informeert u over elke stap in het herbestemmingsproces en helpt u goed voorbereid het traject in te gaan.

Waarom een NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar?

Voor een herbestemmingsprocedures geldt: hoe ingrijpender de verandering, des te ingewikkelder de procedure. Juist dan is het fijn te kunnen vertrouwen op een deskundige die u begeleidt en adviseert. Iemand die de procedures kent en die uw belangen behartigt.

De NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar is specialist op het gebied van herbestemmingsprocedures. De makelaar kent de wet- en regelgeving, is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio en heeft veel ervaring met het wijzigen van bestemmingsplannen. Hij adviseert over praktische en juridische aspecten, helpt bij het indienen van de plannen en ondersteunt u in het gehele proces.