[No translation for key: global] Agrarisch & Landelijk

Je wilt agrarisch & landelijk NVM-makelaar en/of -taxateur worden?

Heb je je ooit al eens afgevraagd wat een agrarisch bedrijf nou waard is? Hoe je het verkoopt, aankoopt of hoe je het taxeert? Als Agrarisch & Landelijk makelaar en/of taxateur krijg jij de kans om achter de deur van het bedrijf te kijken. Een boeiende baan met veel toekomst, want de land- en tuinbouwsector staat nooit stil. Op deze pagina lees je er meer over.

Hoe word je Agrarisch & Landelijk makelaar en/of taxateur als student?

Je kunt na afronding van je middelbare school (HAVO, VWO) of met een MBO-diploma (niveau 4) een studie volgen bij een Hogeschool. Hogeschool AERES in Dronten biedt een opleiding Landelijk Vastgoed & Makelaardij, waar je je meteen kan specialiseren tot Agrarisch & Landelijk makelaar/taxateur.

Je kunt ook eerst een deelopleiding volgen bij één van de onderstaande hogescholen.

Na het behalen van je HBO-diploma bij één van deze algemene hogescholen kun je nog specialiseren tot Agrarisch & Landelijk makelaar en/of taxateur door een opleiding te volgen bij de Academie voor Vastgoed, het opleidingsinstituut van de NVM.

Hoe word je als zij-instromer makelaar en/of taxateur?

Wil je een nieuwe richting kiezen in je werk? Volg dan een opleiding bij de Academie voor Vastgoed, het opleidingsinstituut van de NVM.

Hoe kun jij jouw lidmaatschap aanvragen bij de NVM?

Als je geslaagd bent en als NVM Agrarisch & Landelijk makelaar en/of taxateur wilt werken, schrijf je dan in als Register Taxateur bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en/of Register Makelaar bij Vastgoedcert.

Vervolgens kun je lidmaatschap aanvragen bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging voor Makelaars en Taxateurs (NVM). De NVM behartigt jouw belangen en biedt ondersteuning door het delen van kennis, kwaliteitsproducten en data.