U bent nu hier: Wonen
Informatie · Wonen

Je huis verkopen? Het verkoopproces in 7 stappen

Tijdens de verkoop van een huis zijn er heel wat zaken waar je bij stil moet staan. Welke verkoopstrategieën zijn er en welke past het beste bij jouw huis? Welke makelaar kies je? Welke courtage spreek je af? Hoe onderhandel je over de prijs? Wat zijn de valkuilen? Hier lees je het volledige verkoopproces in 7 stappen en vind je alles wat je moet weten over de verkoop van je huis.

Een huis verkopen

Je hebt het besluit genomen om je huis te gaan verkopen. Maar wat nu? Bij de verkoop van een huis komt er veel op je af. Dat begint al in de voorbereidende fase, als het huis nog niet eens te koop staat. Van verkoopstrategie en publiciteitsplan tot en met de onderhandelingen: dit stappenplan voor het verkopen van je huis informeert je over elke stap in het proces en helpt je goed voorbereid het traject in te gaan. Zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Zeker weten? Kies voor een NVM-makelaar!

Het verkopen van een huis is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Juist dan is het fijn als een deskundig en betrouwbaar persoon je begeleidt en adviseert. Iemand die de markt kent en scherp onderhandelt. Iemand die jouw belangen behartigt.

Een NVM-makelaar onderhandelt namens jou. De NVM-makelaar kent de lokale situatie en weet precies wat er bij de verkoop van een huis komt kijken. Er wordt gewezen op valkuilen en gebreken, zodat je niet voor onverwachte kosten of nare verrassingen komt te staan. En uiteraard wordt je geholpen bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie, zodat jij jouw huis kunt verkopen voor de scherpste prijs en tegen de meest gunstige voorwaarden.

Vind een NVM-makelaar bij jou in de buurt. Of je nu het gehele verkoopproces uit handen wil geven of alleen een deel ervan.

Duurzaam wonen: alle informatie die je nodig hebt

Duurzaam wonen klinkt belangrijk, maar ook ingewikkeld. Wat betekent het om een woning te verduurzamen? Hoe doe je dat? En wat levert een duurzaam huis eigenlijk op? Lees het hier of vraag het een NVM-makelaar: