[No translation for key: global] Consumentenservice
Informatie ·

Huis kopen of huis verkopen? De meest gestelde vragen in 2023

Het kopen, verkopen, huren of verhuren van een woning is niet iets dat je dagelijks doet. Het is dus niet zo vreemd dat je tijdens het proces tegen allerlei vragen aanloopt. Een NVM-makelaar kan de vragen waar je tegenaan loopt beantwoorden. De meest gestelde vragen heeft de NVM op een rij gezet.

Woonvragen

Huis kopen

Ga ja een huis kopen? Dan kun je met verschillende zaken te maken krijgen. Hieronder de vragen die bij de NVM regelmatig binnenkomen over het koopproces.

Huis verkopen

Ga je een huis verkopen? Dan kun je met verschillende zaken te maken krijgen. Hieronder de vragen die bij de NVM regelmatig binnenkomen over het verkoopproces.

Bieden op een huis

Wanneer er een match is tussen de koper en de woning, kan de onderhandeling starten. Dit is het spannende deel van het koopproces. Hieronder de vragen die bij de NVM regelmatig binnenkomen over bieden en de onderhandeling.

Courtage

Wanneer je een makelaar een opdracht geeft, betaal je courtage. De hoogte van de courtage is afhankelijk van de makelaar, welke diensten je afneemt en wat je afspreekt.

Huis verduurzamen

Wil je meer weten over hoe je je huis kunt verduurzamen? Je NVM-makelaar kan je op de meeste duurzaamheidsvragen goed advies geven.

Huis huren

Wanneer je een huis gaat huren, krijg je met meerdere zaken te maken. Bekijk hier de meest gestelde vragen over het huren van een huis.