[No translation for key: global] Over NVM

Over NVM

De Koninklijke Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. is met ruim 4400 aangesloten makelaars/taxateurs de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen.

Lid Worden3

NVM is onderverdeeld in de vakgroep Wonen, NVM Business en Agrarisch & Landelijk. Vrijwel alle leden van NVM zijn geregistreerd in het register van VastgoedCert en/of het register van het NRVT.

NVM kent een zogenaamd ondernemerslidmaatschap. Dat betekent dat de onderneming (het kantoor) lid is van de vereniging. De vereniging wordt ondersteund door het NVM-bureau. De directie wordt gevormd door Cordula van Klink en Edwin Fredriks. Het NVM-bureau is gevestigd in Utrecht.

Naast de NVM is er de NVM Holding. De NVM Holding vormt de technologische basis van de Nederlandse vastgoedmarkt. Het beheert de grootste vastgoeddatabase van Nederland, houdt zich bezig met data en innovatie, en ondersteunt de NVM-makelaar en taxateur in haar dagelijks werk, ongeacht in welke fase een transactie of taxatie is. Onder de NVM Holding vallen diverse dochterbedrijven. 

Internationaal

NVM-leden krijgen in de dagelijkse praktijk te maken met een grensoverschrijdende markt en met Europese regelgeving. Door deel te nemen in Europese organisaties kan NVM de Nederlandse stem laten horen en meebeslissen over gemeenschappelijke Europese beroepsstandaarden en richtlijnen.

Internationale samenwerkingsverbanden NVM:

Algemeen bestuur

Het Algemeen Bestuur (one tier board) bestaat uit uitvoerende bestuurders en niet uitvoerende bestuurders. Elke vakgroep is vertegenwoordigd in het Algemeen Bestuur.

Uitvoerende bestuurders

Cordula500
Cordula van Klink

Algemeen directeur

Edwin Fredriks
Edwin Fredriks

Financieel directeur

Niet uitvoerende bestuurders

Peter Brussel 500
Peter Brussel

Voorzitter NVM

Irene Flotman500
Irene Flotman

Voorzitter NVM Business

Theo Lieberom
Theo Lieberom

Portefeuille financiën

Rolf Harder
Rolf Harder

Portefeuille taxeren

Geschiedenis van de makelaardij

De makelaardij kent een lange geschiedenis. In Nederland stamt het eerste bewijs van het beroep 'makelaar' uit 1284.