U bent nu hier: Over NVM

Vereniging NVM

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. is met ruim 4400 aangesloten makelaars/taxateurs de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen.

Lid Worden3

De NVM is onderverdeeld in de vakgroep Wonen, NVM Business en Agrarisch & Landelijk. Elke vakgroep is vertegenwoordigd in het Algemeen bestuur, waar ook de voorzitter en penningmeester deel van uitmaken. Vrijwel alle leden van de NVM zijn geregistreerd in het register van VastgoedCert en/of het register van het NRVT.

De NVM kent een zogenaamd ondernemerslidmaatschap. Dat betekent dat de onderneming (het kantoor) lid is van de vereniging. De NVM-vereniging wordt ondersteund door het NVM-bureau. Directeur is Arthur Schellekens. Het NVM-bureau is gevestigd in Nieuwegein en verhuist in 2022 naar Utrecht.

Naast de NVM is er de NVM Holding. De NVM Holding vormt de technologische basis van de Nederlandse vastgoedmarkt. Het beheert de grootste vastgoeddatabase van Nederland, houdt zich bezig met data en innovatie, en ondersteunt de NVM-makelaar en taxateur in haar dagelijks werk, ongeacht in welke fase een transactie of taxatie is. Onder de NVM Holding vallen diverse dochterbedrijven. 

Internationaal

Leden van de NVM krijgen in de dagelijkse praktijk te maken met een grensoverschrijdende markt en met Europese regelgeving. Door deel te nemen in Europese organisaties kan de NVM de Nederlandse stem laten horen en meebeslissen over gemeenschappelijke Europese beroepsstandaarden en richtlijnen.

Internationale samenwerkingsverbanden NVM:

Geschiedenis van de makelaardij

De makelaardij kent een lange geschiedenis. In Nederland stamt het eerste bewijs van het beroep 'makelaar' uit 1284.