[No translation for key: global] Energielabel woningen
Informatie · Wonen

Een energielabel nodig?

Zo geregeld met de NVM Energielabel Service!

Advertentieplicht

Sinds 1 januari 2022 is het wettelijk verplicht om in de advertentie van een koop- of huurwoning een definitief energielabel te vermelden. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) handhaaft op deze zogeheten advertentieplicht. Indien een geldig energielabel ontbreekt, riskeert de woningeigenaar een bestuurlijke boete van €435,-.

Vlot

“Het grote voordeel van de NVM Energielabel Service is vooral het gemak en de snelheid voor woningeigenaren”, zegt Edzard Bijvoet, Directeur NVM Service Office. “Woningeigenaren hoeven nu zelf niet meer op zoek te gaan naar een betrouwbare partij die een energielabel van goede kwaliteit voor hen opneemt, dat doen wij voor ze. Daarnaast is het bij de aanvraag al inzichtelijk binnen welke termijn en tegen welk tarief het energielabel wordt opgenomen.”

Vakkundig

Doordat de NVM Service Office opnames regionaal kan bundelen, kunnen gecertificeerde  inspectiebureaus hun werkproces efficiënter inrichten. Door de voorgeschreven opname-app Inspectic, kan ook de opname zelf gerichter worden uitgevoerd. Bijvoet: “Met als gevolg een enorme tijdswinst; consumenten hoeven geen maanden te wachten op een energielabel, maar slechts enkele dagen. Ook komt men nooit voor de verrassing te staan dat achteraf nog extra kosten worden berekend, iets dat wel het geval kan zijn bij een goedkopere aanbieder.”

Voordelig

Steeds meer NVM-Makelaars maken gebruik van deze dienst, waarmee zij consumenten ontzorgen gedurende het aan- of verkoopproces van hun woning. De NVM Energielabel Service is landelijk beschikbaar en biedt de mogelijkheid om een energielabel te ontvangen tegen een vast en concurrerend tarief.

Nog geen energielabel?

Vlot, vakkundig en voordelig een energielabel aanvragen? Maak gebruik van de NVM Energielabel Service! Probeer het nu uit en vind de NVM-Makelaar bij jou in de buurt!