[No translation for key: global] Wonen
Informatie · Wonen

Een woning verhuren: het verhuurproces in 4 stappen

Je wil jouw woning(en) verhuren, maar hoe pak je dit aan? Je doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving.

Fontein Bos En Lommer

Welke huur kun je vragen? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zit het met de risico's? Wij helpen je graag met onderstaand verhuurproces in 4 stappen.

Woontoets

Door het gebruik van de NVM Woontoets voorkomt de NVM-makelaar zoveel mogelijk dat je in zee gaat met personen die achteraf niet betalen, geld witwassen of op het randje van een faillissement naar de schuldsanering wankelen. Neem geen risico en schakel bij verhuur van jouw eigendom een NVM-verhuurmakelaar in.
Lees meer over de Woontoets

Bemiddelingskosten

Als je een woning wilt verhuren via een makelaar of bemiddelaar (intermediair) krijg je te maken met bemiddelingskosten. Maar welke kosten mogen wel en niet worden gerekend?
Lees meer over de bemiddelingskosten

Meer weten?

Wil je meer weten over particuliere woningverhuur? We hebben mooie waargebeurde verhalen verzameld in het magazine 'Zorgeloos verhuren'. In deze uitgave lichten opdrachtgevers en de makelaars samen hun ervaring toe. Je kunt dit magazine digitaal lezen of downloaden (pdf).