[No translation for key: global] Kopen

Verborgen en zichtbare gebreken

Je bent helemaal weg van een huis en je wilt graag een bod uitbrengen. Het risico bestaat echter dat je teveel door een roze bril kijkt. Een NVM-aankoopmakelaar helpt je om een realistisch beeld te krijgen van een woning. Welke gebreken kun je tegenkomen bij het bezichtigen van een woning?

Dak Jan Van Galenstraat Ams

Daklekkage

Bij de koop van een woning verwacht je als koper geen lekkage. Toch kan elke woning te maken krijgen met lekkage. Tijdig onderhoud kan dit voorkomen. Als er lekkage optreedt en verkoper neemt geen actie dan neemt de kans op ernstigere gebreken toe. U moet dan denken aan houtrot of schimmelvorming.

Oude of nieuwe lekkage?
Wanneer er sprake is van lekkage, is het belangrijk of het om een oude of nieuwe lekkage gaat. Is de plek droog met zwarte kringen, dan is sprake van een oude lekkage. U kunt dan vragen aan de verkoper wat hij er destijds aan heeft gedaan. Bij een actieve lekkage kunt u vragen wat hij eraan gaat doen.

Problemen met daken
Elk type dak heeft specifieke eigenschappen en lekkageproblemen die kunnen ontstaan. Hieronder een kort overzicht welke problemen u kunt tegenkomen.

Funderingsproblemen

Heeft het huis scheuren in de muur, klemmende deuren of ramen of is er sprake van scheefstand of niveauverschil in de straat? Het zou kunnen dat er problemen zijn met de fundering. Voor de waardebepaling van een woning is het van groot belang om deze problemen uit te sluiten of in kaart te brengen wat de herstelkosten zijn.

Ongedierte

Ongedierte in huis kan voor veel problemen zorgen. Wat voor soorten ongedierte zijn er en wat kunt u eraan doen?