[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws · Wonen

Uw huis meer waard door beter energielabel

Sandra Lopulalan
29 augustus 2022
Collage NVM Energielabel Service

Zijn uw energiekosten ook flink gestegen? Heeft u de jaarafrekening al ontvangen? De meeste mensen zijn flink geschrokken van de toegenomen energiekosten.

Maar bij al dat slechte nieuws zit ook goed nieuws: uw investering in verduurzaming van uw huis verdient u nu des te sneller terug. Bovendien profiteert u zelf direct van isolerende maatregelen en dat is een fijne gedachte, met het najaar dat voor de deur staat.

En overweegt u de komende jaren te gaan verhuizen? NVM-dochter brainbay heeft onlangs de uitkomsten van een onderzoek gepresenteerd. Het blijkt dat de woningwaarde flink wordt beïnvloed door een laag energielabel. Een huis met een label C kan in waarde zomaar 7,9% hoger uitpakken dan een woning in dezelfde straat met label G. De koper verdient die hogere koopsom terug doordat hij een blijvend lager energieverbruik heeft dan omliggende woningen met een hoger label.

Heeft u verkoopplannen? Misschien wilt u een vrijblijvende waardebepaling van uw huis laten verrichten door de NVM-Makelaar. Het zou het overwegen waard kunnen zijn om meteen een energieprestatieadvies te laten uitbrengen. U krijgt vervolgens een rapport met daarin een overzicht welke maatregelen u kunt nemen om de waarde van uw woning direct flink te laten stijgen. Een fijne bijkomstigheid is dat de tarieven voor zo’n advies per 1 augustus 2022 zijn gedaald. U kunt nu al vanaf €255,- inclusief btw zo’n advies laten uitbrengen (tarief verschilt per woningtype en geldt voor woningen met een woonoppervlak van maximaal 225 m2). Vraag ernaar bij uw NVM-Makelaar.

De NVM-Makelaar kan dit simpel voor u regelen via de NVM Energielabel Service. U spreekt alleen de datum af waarop de energieadviseur langskomt en binnen 10 werkdagen heeft u het rapport in huis. U bepaalt zelf welke maatregelen u ook daadwerkelijk uitvoert. Weet dat u mogelijk aanspraak kunt maken op subsidie voor duurzaamheidsvoorzieningen. Deze site van de Rijksoverheid helpt u hierbij. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende waardebepaling gerust contact op met uw NVM-Makelaar.