[No translation for key: global] Wonen

Duurzaam wonen: alle informatie die je nodig hebt

Duurzaam wonen klinkt belangrijk, maar ook ingewikkeld. Wat betekent het om een woning te verduurzamen? Hoe doe je dat? En wat levert een duurzaam huis eigenlijk op? Lees het hier of vraag het een NVM-makelaar!

Woonvragen Wat Levert Het Op

Wil je meer weten over hoe je je huis kunt verduurzamen? Je NVM-makelaar kan je op de meeste duurzaamheidsvragen goed advies geven.

5 redenen om te kiezen voor duurzaam wonen

Een warmtepomp, vloerisolatie of zonnepanelen: er zijn genoeg manieren om je woning te verduurzamen. Soms is dat best een investering. Dus, waarom zou je een huis eigenlijk verduurzamen?

1. Duurzaam wonen is comfortabel

Energiezuinig wonen heeft invloed op het wooncomfort. De eerste stap naar een duurzaam huis begint meestal met het isoleren van een woning. Dat merk je direct: je huis voelt comfortabel warm aan op koude dagen en blijft langer koel als het buiten warm is.

2. Energiezuinig wonen betekent een lagere energierekening

Omdat een duurzame woning minder warmte verliest, hoef je minder te stoken. Bij een energiezuinig huis gaan de kosten dus omlaag. Ook niet verkeerd: duurzame woningen doen het goed op de woningmarkt. Het wordt daardoor makkelijker je woning te verkopen en waarschijnlijk ook nog tegen een hogere prijs.

3. Een duurzaam huis is klaar voor de toekomst

Wanneer je energiezuinig woont blijft je woning altijd up-to-date. En het hoeft niet allemaal in één keer te gebeuren. Je kan ook je huis stapsgewijs verduurzamen, daarmee voorkom je eenmalige (grote) investeringen. Zo werk je gefaseerd naar een duurzaam huis!

4. Duurzaamheid en het milieu

Duurzaam wonen is niet alleen voordelig voor jou, maar heeft natuurlijk ook een maatschappelijk voordeel. Je bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, stoot minder CO2 uit en daarmee ontlast je toekomstige generaties.

5. Met een duurzame woning ben je onafhankelijk

Duurzaamheid betekent ook onafhankelijkheid. De komende jaren blijven de prijzen van gas en elektra stijgen. Door de prijzen omhoog te schroeven wil de overheid huishoudens stimuleren om van het gas af te gaan. Met het verduurzamen van je huis en de keuze voor alternatieve energiebronnen - zoals zonnepanelen of een warmtepomp - word je onafhankelijk van externe partijen en fluctuaties in prijzen.

Zoek een NVM-makelaar die kan adviseren op het gebied van duurzaam wonen

Tips voor duurzaam wonen

Het loont om je huis te verduurzamen. Dat kan op verschillende manieren. Lees onze tips & tricks voor duurzaam wonen of vraag het aan een aankoopmakelaar.

Zonnepaneel 23

Energielabel: hoe energiezuinig is jouw woning?

In Nederland heeft ieder huis een energielabel. Het energielabel loopt van A tot en met G en geeft het energieverbruik van de woning aan. Sinds januari 2021 gelden er nieuwe regels voor de bepaling van het energielabel. Wat het energielabel betekent én wat er is veranderd lees je hier.

Duurzaam wonen: vraag het een NVM-makelaar

Een NVM-makelaar kan helpen en adviseren over verduurzaming en energiezuinig wonen. We hebben op een rijtje gezet wat een NVM-makelaar op dit gebied voor jou kan betekenen.