[No translation for key: global] Appartement kopen
Informatie · Wonen

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Als je een appartement koopt, krijg je te maken met een Vereniging van Eigenaren (VvE).

Appartementen Nijmegen

Een VvE vertegenwoordigt alle appartementseigenaren en is verantwoordelijk voor het gezamenlijke onderhoud van het gebouw. Met de aankoop van een appartement word je automatisch lid van een VvE en dus medeverantwoordelijk. Kijk daarom niet alleen naar het appartement, maar ook naar de algehele staat van het appartementencomplex. 

Een goed functionerende VvE is belangrijk. De VvE kijkt vooruit en reserveert geld, zodat ook in de toekomst het appartementencomplex goed onderhouden kan worden. Via een VvE investeer je in de toekomstbestendigheid van het appartementencomplex. Een goed functionerende VvE draagt bij aan de waardevastheid van een woning.

Voer een VVE-check uit om te zien of je te maken hebt met een financieel gezonde VVE. Let er ook op of de vorige eigenaar schulden heeft bij de VvE. Als deze schulden namelijk niet verhaald kunnen worden op de verkoper, worden ze verhaald op de nieuwe eigenaar.

Een NVM-aankoopmakelaar helpt je met de VvE-check en kan hierover adviseren. Hij controleert het gebouw en beoordeelt de kwaliteit van de VvE. Hij kent vergelijkbare gebouwen in de omgeving en eventuele problemen die zich hebben voorgedaan. Zo voorkom je verrassingen met betrekking tot mogelijke kosten voor achterstallig onderhoud. Is een appartement op funda.nl voorzien van een VvE-dossier? Dan betekent dit dat alle relevante documenten aanwezig zijn. Als koper moet je nog wel zelf, eventueel samen met je makelaar, beoordelen of de VvE goed functioneert.

Zoek een NVM-aankoopmakelaar