U bent nu hier: Home

Warmtefonds helpt particulieren op weg - verduurzaming voor iedereen

Gerco van den Berg
21 november 2022
Warmtefonds

Begin van deze maand heeft het Warmtefonds de drempel voor de Energiebespaarlening verlaagd en kunnen eigenaren met beperkte leenruimte ook een beroep gaan doen op deze verduurzamingslening. Daarmee komt verduurzaming van de eigen woning voor iedere eigenaar langzaam binnen handbereik. Op een marktgroepbijeenkomst van de NVM in Tiel werd hier uitgebreid bij stil gestaan.

Op 8 november werd er door de NVM een marktgroepbijeenkomst georganiseerd bij de WoonWijzerWinkel in Tiel. De bijeenkomst werd bijgewoond door circa 60 NVM-leden. Naast een uitgebreide introductie van de nieuwe adviestool op Verbeterjehuis.nl was er een presentatie door Fiona Hamberg van het Warmtefonds.

Het Nationaal Warmtefonds biedt met diensten als de Energiebespaarlening verantwoorde en betaalbare financiering voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het fonds biedt een lening aan voor eigenaar-bewoners, Verenigingen van Eigenaren en scholen. Op initiatief van de Rijksoverheid helpen ze sinds 2013 om de energietransitie te versnellen.

Het Warmtefonds biedt sinds begin november ook leningen aan voor woningeigenaren met een krappere beurs. Huishoudens met een verzamelinkomen van maximaal EUR 45.014,- kunnen dankzij een subsidie van het Rijk vanaf 1 november de Energiebespaarlening van het Warmtefonds aangeboden krijgen tegen 0% rente. Deze woningeigenaren lossen hun lening maandelijks af, maar betalen geen rente gedurende de gehele looptijd. 

Naast deze eigenaren van grondgebonden woningen richt het Warmtefonds zich ook op de financiering van VvE’s. Inmiddels ziet men daar ook de interesse steeds verder toenemen.

Geïnteresseerd in wat het Warmtefonds kan betekenen? De presentatie van Fiona Hamberg is hier terug te vinden.