[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws · NVM Business

NVM neemt activa RealNext over

Online platform voor commercieel vastgoed

Marc van der Lee
18 oktober 2021
Realnext Screenshot

De NVM, Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, maakt bekend per 1 december 2021 de activa van commercieel vastgoedplatform RealNext over te nemen. De Stichting RealNext heeft besloten te stoppen met dit online platform.

NVM neemt de domeinnaam, de handelsnaam en de databank inclusief rechten over en gaat deze integreren in het eigen dataplatform brainbay. Hiermee ontstaat er meer eenduidigheid in transactiedata, verbetert de kwaliteit van de brainbay database, wordt de transparantie in de markt vergroot en leidt het tot een betere adviesverlening door makelaars en taxateurs.

Sander Heidinga, voorzitter NVM Business licht toe: “Betrouwbare data worden meer en meer het fundament voor professionele advisering en dienstverlening binnen commercieel vastgoed. De integratie van de RealNext data zorgt voor een dataconcentratie en kwaliteitsimpuls van de brainbay database waarmee onze leden nog betere adviezen kunnen geven en betrouwbaardere publicaties kunnen maken.”

De NVM zal de RealNext partners -zowel de NVM leden als de niet-NVM leden- voor zover mogelijk faciliteren met het online publiceren van hun vastgoedaanbod na sluiting van het RealNext platform op 30 november 2021. 

Over RealNext

RealNext werd in 2003 voor en door makelaars in commercieel vastgoed opgericht om de transparantie in de markt  te vergroten.

Over NVM Business

NVM Business is gespecialiseerd in commercieel vastgoed – kantoren, bedrijfsgebouwen, winkels en horeca – en bestaat uit ruim 920 makelaars en taxateurs, die zich onderscheiden door hun uitgebreide kennis van de regio’s waarin zij actief zijn. Daarnaast zorgt zij voor belangenbehartiging richting overheid en politiek. Het werkgebied van de aangesloten makelaars en taxateurs bestrijkt het hele land en heeft vanwege het internationale karakter van de sector impact tot ver buiten de landsgrenzen. NVM Business is de vakgroep op het gebied van commercieel vastgoed van de NVM, de grootste coöperatieve vereniging van makelaars en taxateurs in onroerende goederen.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: NVM; woordvoerder Marc van der Lee, 06 – 21 47 76 27 of  m.vanderlee@nvm.nl