[No translation for key: global] Home

NVM in actie tegen woondiscriminatie

Campagnemateriaal en gratis e-learning

Sieuwerd Ermerins
25 november 2022
Foto Ondertekening Discriminatie 1200

Op 22 november was de aftrap van de landelijke campagne tegen woondiscriminatie. NVM zet zich samen met de Rijksoverheid, VNG, IVBN, VastgoedBelang, Vastgoedpro, VBO, Vastgoedmanagement Nederland, Aedes en Discriminatie.nl actief in om woondiscriminatie tegen te gaan.

Alle partners zetten daartoe hun handtekening en starten met een voorlichtings- en bewustwordingscampagne om discriminatie de deur te wijzen. De aanpak woondiscriminatie wordt daarmee van een nieuwe impuls voorzien. Lees hier het gezamenlijke persbericht.

De campagne is een antwoord op de tweede monitor discriminatie bij woningverhuur waaruit onder meer bleek dat nog altijd acht op de tien makelaars (onbewust) bereid zijn te discrimineren. NVM heeft voor de zomer al haar reactie gegeven op de desbetreffende monitor en de daarbij horende Kamerbrief.

NVM-leden kunnen deze campagne actief ondersteunen met het campagnemateriaal dat hiervoor (binnenkort) beschikbaar is. Daarnaast is er een gratis e-learning beschikbaar waarin een aantal casussen wordt voorgelegd en je zo helpt de bewustwording ten aanzien van discriminatie te vergroten. Er wordt eenmalig gevraagd om je in te schrijven, het volgen van de e-learning is vervolgens gratis.

Meer informatie

Bij vragen kun je contact opnemen met Sieuwerd Ermerins, manager public affairs, via het e-mailadres: s.ermerins@nvm.nl.