[No translation for key: global] Agrarisch & Landelijk
Informatie · Agrarisch & Landelijk

Het verpachten van grond in 4 stappen

Het verpachten (verhuren) van grond ten behoeve van landbouw komt veel voor de in de agrarische sector. Bent u van plan om uw grond te verpachten? Hier vindt u het volledige proces in 4 stappen en leest u alles wat u moet weten over het verpachten van grond.

Akkerland 1

Verpachten is het ter beschikking stellen van landbouwgrond voor agrarische activiteiten in ruil voor een vergoeding. Indien u landbouwgrond verpacht en hier een vergoeding voor ontvangt, dan bent u in de meeste gevallen verplicht een pachtovereenkomst te sluiten en in te dienen bij de Grondkamer. Er zijn verschillende pachtvormen waarop verschillende wetten en regels van toepassing zijn.

Bent u van plan uw grond te verpachten? Dit stappenplan informeert u over alle stappen in het proces en helpt u goed voorbereid de pacht van uw grond of gebouwen vast te leggen.

De NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar

Het verpachten van grond is een complex proces. Het is dan fijn als een deskundig en betrouwbaar persoon u begeleidt en ondersteunt.

De NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar onderzoekt de mogelijkheden van uw grond en verzorgt het commerciële proces, inclusief werving en selectie. Hij voert namens u de onderhandelingen en begeleidt de opstelling en uitvoering van de pachtovereenkomst.

Aanvullend kan de NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar het financieel beheer en het innen van de pachtsommen voor u uit handen nemen. Ook bij pachtbeëindiging of verplaatsing van pachtgronden is de NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar er voor u.

Bent u van plan uw grond te verpachten? Zoek een NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar bij u in de buurt.