[No translation for key: global] Taxeren

Wil je zelf NVM-taxateur worden?

Meestergezel

Als NVM Wonen taxateur taxeer je voor particuliere opdrachtgevers, een functie met maatschappelijk belang. Dat is waardevol, veelzijdig en prachtig werk. Als taxateur heb je een maatschappelijke verantwoordelijkheid en draag je bij aan de borging van het financiële stelsel. Het taxatierapport is een ‘zegel van vertrouwen’.

De opleiding tot Wonen taxateur kan je volgen bij de Academie voor Vastgoed. Deze opleiding bestaat uit drie stappen:

  1. Behalen Basisdiploma Vastgoeddeskundige.
  2. Behalen Basisdiploma Taxeren voor de vakgroep/kamer Wonen.
  3. Behalen Assessment Meester-Gezel.

Bij het Assessment Meester-Gezel word je als Wonen Taxateur in opleiding begeleid door een ervaren NVM Wonen Taxateur. Ben je al werkzaam bij een taxatiebedrijf of makelaardij die ook taxaties voor woningen verzorgt? Dan kan je het Meester-Gezel traject gelijktijdig starten met stap 1 en stap 2. Onthoud hierbij wel dat je het assessment pas kan doen nadat je voor stap 1 en 2 bent geslaagd. 

Als je geslaagd bent en als NVM Wonen taxateur wilt werken, schrijf je dan in als Register Taxateur bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Vervolgens kun je lidmaatschap aanvragen bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging voor Makelaars en Taxateurs (NVM). De NVM behartigt jouw belangen en biedt ondersteuning door het delen van kennis, kwaliteitsproducten en data.