[No translation for key: global] Wonen
Marktinformatie · Wonen

Marktinformatie koopwoningen

Marktinformatie koopwoningen

Het NVM brengt elk kwartaal de koopwoningmarkt in kaart. Op deze pagina vind je de meest recente cijfers en trends over de huizenmarkt. Elke drie maanden worden hier de nieuwe transactiecijfers, aanbodcijfers en de marktindicatoren gepubliceerd van de huizenmarkt in Nederland. 

Door je te verdiepen in de huidige markttrends kan je een betere inschatting maken van de concurrentie, het aanbod van woningen en hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Zo kan je je goed voorbereiden op het kopen van een nieuw huis en kan je beter inschatten of het een goed moment is om je huidige woning te verkopen of een nieuwe woning te gaan kopen, of dat je wellicht beter kan wachten.

Wil je gedetailleerde informatie van jouw woonplaats? Neem dan contact op met een NVM-makelaar.

Woningmarktcijfers 1e kwartaal 2024

Actuele cijfers

  1e kwartaal 2024 Ontwikkeling t.o.v. jaar eerder
Aantal verkochte woningen  29.524 4%
Aantal woningen te koop 23.283 -24%
Gemiddelde verkoopprijs € 432.000 9,1%
Verkooptijd    34 dagen  
Krapte-indicator*

2,4

 

* Hoeveel keuze heeft de consument?

Marktoverzicht per COROP-gebied

Een COROP-gebied is een cluster van één of meer aangrenzende gemeenten in dezelfde provincie, ontworpen voor regionaal onderzoek. De COROP-indeling is ontworpen door de COördinatiecommissie Regionaal OnderzoeksProgramma. Aan deze commissie ontleent de indeling haar de naam.

De marktoverzichten en regionale analyses per COROP-regio zijn te vinden via onderstaande links.

Vraag en antwoord over de cijfers van de NVM

Elk kwartaal presenteert de NVM de woningmarktcijfers van het afgelopen kwartaal. De daarbij veel voorkomende vragen en antwoorden vind je hieronder.