U bent nu hier: Marktinformatie
Marktinformatie · Wonen

Marktinformatie vrije sector huur

Op deze pagina vindt u de nieuwste cijfers van de NVM en VGM NL over de vrije sector huurmarkt. Deze cijfers worden elk kwartaal bijgewerkt.

Appartementen Nijmegen

Analyse

Het aantal huurtransacties in het kale huursegment, 77% van alle transacties, blijft dit derde kwartaal stabiel ten opzichte van het tweede kwartaal 2022. Vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar ligt het aantal transacties echter flink lager, in totaal 8,4%.
De vierkante meterprijs van woningen die dit kwartaal zijn verhuurd ligt 7,5% hoger dan een jaar geleden.

In de provincies met de hoogste vierkante meterprijzen, Zeeland en Zuid-Holland, ligt de prijsstijging op jaarbasis op meer dan 10% (Zeeland 11,7% en Zuid-Holland 12,9%). Een lichte daling is te zien in Flevoland (-2,0%) en Limburg (-1,8%).

Op gemeenteniveau vinden de grootste prijsstijgingen plaats in Den Haag (+18,0%), Amstelveen (+15,0%) en Amersfoort (+12,0%). 

Gemiddelde huurprijs (gestoffeerd en gemeubileerd)In het gemeubileerde (8% van het totaal) en gestoffeerde segment (15% van het totaal) is de gemiddelde huurprijs per m² licht gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Voor gestoffeerde woningen was de stijging 0,2% en voor gemeubileerde woningen 4,5%. 

Gemiddelde huurprijs (liberalisatiegrens)
 

Bovenstaande factsheet vervangt de versie van 3 oktober 2022. De jaar op jaar percentages bij de m2 prijzen waren in de eerste versie foutief. Deze zijn nu aangepast.