U bent nu hier: Marktinformatie
Marktinformatie · Wonen

Marktinformatie vrije sector huur

Op deze pagina vindt u de nieuwste cijfers van de NVM en VGM NL over de vrije sector huurmarkt. Deze cijfers worden elk kwartaal bijgewerkt.

Appartementen Nijmegen

De gemiddelde transactieprijs per vierkante meter kale huur is in het derde kwartaal van 2021 vergeleken met het derde kwartaal van 2020 gemiddeld met 5,8% gestegen voor woonhuizen en 4,5% voor appartementen.

Nieuwe huurders betaalden een gemiddelde huurprijs van € 10,65 per vierkante meter per maand voor woonhuizen en van € 15,06 voor appartementen.

Dit blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers transactiedata vrije sector huurwoningen van NVM en VGM NL. De huurprijzen stijgen echter niet overal meer.
Net als in het vorige kwartaal daalt de huurprijs  in de driehoek Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Ook de regio Utrecht/Amersfoort laat nu een kleine huurprijsdaling zien.

Wat vooral zorgen baart is de daling van het aantal transacties. Na een jarenlange stijging daalt het aantal transacties nu voor het tweede achtereenvolgende kwartaal. Net als op de koopwoningmarkt, lijkt nu ook de doorstroming op de huurwoningmarkt te stokken.

 

Gemiddelde huurprijs (liberalisatiegrens)

Gemiddelde huurprijs (gestoffeerd en gemeubileerd)