[No translation for key: global] Kopen

Aankomend Aanbod - De Toekomst van de Woningmarkt

De woningmarkt is de afgelopen jaren sterk veranderd. De rente is gestegen en je weet niet zeker of je nu kunt verkopen, of wat de marktwaarde van de woning is. Om de stap naar de markt kleiner te maken, hebben NVM en brainbay Aankomend aanbod ontwikkeld.

Daarmee komt de woningmarkt een stuk completer en transparanter in beeld voor zoekers, verkopers en makelaars.

Aankomend aanbod toont de aangemelde woning anoniem , dus zonder adres of vraagprijs, maar wel met enkele hoofdkenmerken en de buurt of wijk waarin de woning is gelegen.

De woning is eerder zichtbaar voor andere makelaars en consumenten. Zo kunnen verkopers de markt kunnen aftasten en woningzoekenden meer keuzemogelijkheden krijgen en alvast contact kunnen opnemen. De markt kan zo sneller doorstromen en dat is voor iedereen prettig.

Hoe maak ik gebruik van Aankomend aanbod van NVM?

Ben je op zoek naar een nieuwe woning en gebruik je een NVM-makelaar? Als je nu een koopwoning hebt, dan vraag je jouw makelaar om je huidige woning aan te melden.

Nadat je toestemming hebt gegeven worden de algemene kenmerken van je woning gedeeld met andere makelaars en consumenten. Dit gaat om het aantal kamers, vierkante meters en de wijk waarin de woning ligt. Het adres en foto’s worden pas zichtbaar wanneer de woning daadwerkelijk in verkoop komt.

Geïnteresseerden kunnen al contact opnemen met de makelaar en je kunt zo de belangstelling voor je woning peilen. Dit geeft je meer zekerheid en je kunt dus het ideale startmoment voor verkoop bepalen.

De voordelen op een rij

  • Je kunt eerder de belangstelling voor uw eigen woning peilen – nog voordat deze op de markt komt, daardoor kun je de opbrengst beter en sneller inschatten.
  • Je hebt meer keuze en inzicht in woningaanbod.
  • Je hebt eerder anticiperen op huizen die binnenkort op de markt komen.
  • Je huis komt eerst anoniem op de markt

Wat vindt Nederland van dit initiatief?

Uit onderzoek onder meer dan 500 Nederlanders blijkt dat 85% van de woningbezitters die van plan is om te gaan verhuizen, gebruik zou willen maken van aankomend aanbod. Ze willen vooral weten welke huizen er binnenkort op de markt komen.

Daarnaast zien juist ook veel woningbezitters de meerwaarde om de interesse in hun huidige woning alvast te kunnen peilen. 75% is bereid om de huidige woning aan te melden via aankomend aanbod.

Veelgestelde vragen