U bent nu hier: Kopen

Aankomend Aanbod: meer transparantie

Na jaren van krapte is de woningmarkt aan het vertragen. Huizenzoekers twijfelen of dit het moment is om een huis te kopen. Niettemin is de vraag onverminderd groot en het aanbod nog structureel ontoereikend. NVM en brainbay hebben de site Aankomend aanbod ontwikkeld. Daarmee komt de woningmarkt een stuk completer en transparanter in beeld voor zowel zoekers, verkopers en makelaars.

NVM-Makelaars gaan woningaanbod anoniem tonen, dus zonder adres of vraagprijs, maar wel met enkele hoofdkenmerken en de buurt of wijk waarin de woning is gelegen.

Deze woningen worden daarmee al eerder zichtbaar voor andere makelaars en consumenten, waardoor verkopers de markt kunnen aftasten naar belangstellenden en woningzoekenden meer keuzemogelijkheden krijgen en alvast contact kunnen opnemen. Zo gaat de markt sneller doorstromen en dat is voor iedereen prettig.

Hoe doe ik mee en hoe werkt het?

Als je met een NVM-makelaar op zoek bent naar een nieuwe woning en je woont momenteel in een eigen huis, dan vraag je jouw makelaar om je huidige woning aan te melden.

Nadat je toestemming hebt gegeven worden de algemene kenmerken van je woning gedeeld met andere makelaars en consumenten, zoals aantal kamers, vierkante meters en de wijk waarin de woning ligt. Het adres en foto’s worden pas zichtbaar wanneer de woning daadwerkelijk in verkoop komt.

Geïnteresseerden kunnen dan al contact opnemen met een makelaar en je kunt alvast de belangstelling voor je woning peilen en dus het ideale startmoment voor verkoop bepalen

De voordelen op een rij

  • Je kunt eerder de belangstelling voor uw eigen woning peilen – nog voordat deze op de markt komt, daardoor kun je de opbrengst beter en sneller inschatten.
  • Je hebt meer keuze en inzicht in woningaanbod.
  • Je hebt eerder anticiperen op huizen die binnenkort op de markt komen.

Wat vindt Nederland van dit initiatief?

Uit onderzoek onder meer dan 500 Nederlanders blijkt dat 85% van de woningbezitters die van plan is om te gaan verhuizen gebruik zou willen maken van aankomend aanbod. Ze willen vooral weten welke huizen er binnenkort op de markt komen.

Daarnaast zien juist ook veel woningbezitters de meerwaarde om de interesse in hun huidige woning alvast te kunnen peilen. 75% is bereid om de huidige woning aan te melden via aankomend aanbod.

Veelgestelde vragen