[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws · Wonen · NVM Business · Agrarisch & Landelijk

Betalingstermijn entreegeld verruimd naar zestig maanden

14 september 2023
Laurens Crielaard

Het kost misschien hetzelfde, stelt Laurens Crielaard (39) vast. ”Maar het voelt anders.” 

De beslissing van de NVM Ledenraad om de betalingstermijn van het entreegeld te verruimen van twintig naar zestig maanden was een aangename verassing voor de taxateur uit Midden-Brabant. 

Crielaard is geen vreemde van Nederlands voornaamste makelaarsvereniging. Het kantoor waarvoor hij eerder twaalf jaar als verkoopmakelaar werkte was lid van de NVM. Maar sinds hij vorig jaar voor zichzelf begon, onder de naam Kuber.nl, bleek de instap-fee een stevige aanslag te vormen op de boekhouding. Desondanks besloot hij na lang nadenken toch lid te worden van de NVM. “Als zelfstandige is dat financieel een grote aderlating, maar ik wilde echt terug naar de NVM.”

Voor Crielaard is er geen alternatief. Voordat de taxateur met Kuber begon had hij een ander makelaarsbedrijf. Vanwege het hoge entreegeld van de NVM sloot hij zich destijds aan bij een ander -niet nader te benoemen- branchevereniging. Maar ondanks de flink lagere contributie, wist deze hem nooit echt te overtuigen. “Omdat ik al bekend was met het NVM-systeem kan ik de vergelijking goed maken. Als NVM-lid kun je je klanten veel beter van dienst zijn.“

Met name de data waar NVM-leden over beschikken is voor Crielaard een belangrijke factor. Maar ook het sociale aspect van het lidmaatschap telt mee. “Zeker als zelfstandige is het fijn om collega’s te ontmoeten, en ervaringen uit te wisselen. “Crielaard is dan ook zeker van plan om gebruik te maken van alle netwerkmogelijkheden die de NVM biedt. “Het is fijn om onder gelijkgestemden te zijn, die net als ik hoge standaarden aan hun werk stellen. Het is ook prettig dat de NVM daar op toeziet. Bij andere brancheorganisaties is de drempel veel lager.” 

Toen Crielaard hoorde dat betalingstermijn voor het lidmaatschap werd verruimd, zonder verdere kosten, greep hij dat met beide handen aan.  “Deze regeling werkt voor mij veel beter. Ik kan het bedrag nu uitspreiden over meerdere boekjaren”, aldus de taxateur. “Toen ik weer lid werd bij NVM voelde het alsof ik thuiskwam.”