[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws · Wonen

Oproep NVM Prinsjesdag

Sieuwerd Ermerins
20 september 2022

Prinsjesdag is een dag vol tradities. De NVM kent haar eigen Prinsjesdagtraditie, met de NVM advertentie vandaag - dinsdag 20 september - op de achterpagina van de Telegraaf.

De NVM vraagt opnieuw aandacht voor de woningnood en hoopt dat het kabinet met vooruitstrevende woonplannen en creatieve oplossingen komt. Niet om te herverdelen, maar om het woningtekort zo snel mogelijk op te lossen.

Iedereen wil uit de huidige wooncrisis komen en er zijn genoeg plannen, echter ontbreekt het aan één gezamenlijke aanpak. Een aanpak die door iedereen wordt omarmd en de markt weer in beweging brengt.

NVM weet als geen ander hoe partijen bij elkaar te brengen. Daarom roepen wij overheden en alle relevante marktpartijen op om met elkaar om tafel te gaan.

Op Prinsjesdag worden veel plannen gepresenteerd. We hopen dat ‘woonplannen’ daar onderdeel van zijn, zodat het woningtekort zo snel mogelijk wordt opgelost. Daar is geld voor nodig, maar ook daadkracht. Want ondanks alle plannen blijft de voortgang nog achter.

Overheid en marktpartijen moeten gaan werken aan oplossingen die door iedereen kunnen worden omarmd en waargemaakt. Daarbij moeten we allemaal buiten onze eigen lijntjes durven denken en doen. En mocht een woontorentje van Rutte niet mogelijk zijn, dan komen we samen tot genoeg andere oplossingen.

Samen kunnen we de wooncrisis oplossen. Zeker weten.