[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws · Wonen · Agrarisch & Landelijk · NVM Business

Setle wint de eerste NVM Innovatie Challenge

Renovatietool Setle heeft op dinsdag 29 juni de allereerste NVM Innovatie Challenge gewonnen. Thibaut Nivelles, oprichter van Setle, kreeg uit handen van NVM-Wonen bestuurslid Frederik van Till daarom de award uitgereikt. Edzard Bijvoet, innovatie-directeur bij de NVM Holding overhandigde Thibaut een cheque ter waarde van 10.000 euro én de toezegging om samen te kijken hoe de tool verder ontwikkeld kan worden.

Theo Scholte
30 juni 2021
Innovatie (1)

Thibaut Nivelles: “Vastgoedmakelaars begeleiden gezinnen in  één van de belangrijkste aankopen van hun leven. Bij kluswoningen is het vaak moeilijk om in te schatten hoe je deze nu duurzaam kan verbouwen. Setle begeleidt de potentiële kopers digitaal met hun verbouwplannen. Zo krijgen kopers in real-time een overzicht van de renovatiekosten, maar ook inzage in de mogelijke premies en betrouwbare aannemers. Een applicatie die focust op digitale ontzorging vanaf de eerste bezichtiging tot de hypotheekaanvraag." In België is Setle reeds live met zo’n 300 vastgoedmakelaars.

Marc Vervoort is programmamanager data en innovatie en is de drijvende kracht achter de NVM Innovatie Challenge: “We hebben gezocht naar innovaties die aansluiten op het thema ‘Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet’.

Er zijn meer dan veertig ideeën bij ons ingediend en de vijf beste inzendingen hebben hun idee tijdens een live uitzending aan de vakjury én aan de kijkers gepresenteerd. De kijkers konden digitaal meestemmen. Zo bepaalden jury en kijkers samen de winnaar.

Hoewel alle vijf pitchers een goed idee hebben waarmee we met behulp van digitale tools de dienstverlening van makelaars kunnen aanvullen, is Setle een terechte winnaar. Door slim gebruik van data en door afspraken met andere partijen in de woon- en verhuisketen te maken, kan de dienstverlening naar de potentiële koper naar een hoger niveau gebracht worden. Het gaat daarbij over de makelaar als verbinder in de markt en als adviseur in iemands woon-carrière.”

Het prijzengeld is beschikbaar gesteld door de NVM Holding. Edzard Bijvoet: “Innoveren doe je samen. Binnen de Holding zoeken we altijd naar mogelijke kansen voor de makelaars en taxateurs.

We zoeken naar manieren om het werk beter en klantgerichter te maken, zodat we het vak toekomstbestendig maken. Setle kan voor zowel de kopers als de makelaars enorme toegevoegde waarde hebben. We zien uit naar een mooie samenwerking.”

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Vervoort, programmamanager Beleid & Kwaliteit, via het e-mailadres: M.Vervoort@nvm.nl.