U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Wonen

Oproep NVM Prinsjesdag

Prinsjesdag is een dag vol tradities. De NVM kent haar eigen Prinsjesdagtraditie, met de NVM-advertentie vandaag 21 september op de achterpagina van de Telegraaf.

Jasper van der Jagt
21 september 2021
Binnenhof 1

Ook dit jaar vragen wij aan de politiek weer aandacht voor de prangende situatie op de woningmarkt. Omdat er simpelweg te weinig huizen zijn moeten onze leden woningzoekenden teleurstellen zonder hen direct perspectief op een woning te kunnen bieden. 

Daarom maken we in deze advertentie duidelijk dat de tijd van vrijblijvendheid ruimschoots voorbij is. We willen dat de overheid concrete actie onderneemt mét afdwingbare prestatieafspraken, zodat er meer gebouwd kan worden.

Advertentiejpg

De vraag naar woningen is al jaren veel groter dan het aanbod. Honderdduizenden Nederlanders, van jong tot oud, kunnen geen geschikte woning vinden – en de prijzen stijgen tot recordhoogtes, wat veel frustraties oplevert in deze oververhitte markt.

Maar welk perspectief bieden we al die woningzoekenden? Wat bieden we onze grootouders of ouders die graag een aangepaste woning willen; onze kinderen of kleinkinderen die toe zijn aan een betaalbare eigen plek; en ook uzelf die wellicht een woning zoekt die past bij uw huidige situatie?

Dat zijn de signalen die wij als NVM, met ruim 4.400 aangesloten makelaars/taxateurs de grootste organisatie van makelaars en taxateurs, dagelijks horen. En waarbij wij helaas meer mensen moeten teleurstellen dan we aan een woning kunnen helpen.

‘Bouwen, bouwen, bouwen’ roepen we al lange tijd in koor. Maar gaat het er nu echt van komen? De beste match tussen consument, prijs en locatie is van groot belang voor een bestendige woningmarkt. Meer regie vanuit het Rijk en prestatieafspraken tussen alle overheden én marktpartijen zijn cruciaal om te zorgen dat het tekort niet nog verder oploopt.

Als de overheid vandaag de handschoen oppakt, kan er een einde aan de schaarste komen en bieden we echt perspectief aan alle woningzoekenden. We kunnen niet langer wachten.
Kom op, doen!