[No translation for key: global] Home

NVM-makelaars gezocht voor tv-serie ‘De Huizenjagers’

Vanaf het najaar van 2022 wordt een serie van 8 afleveringen van het nieuwe format ‘De Huizenjagers’ op NPO3 (EO) uitgezonden. Lana Gerssen: “Wij zijn als NVM exclusief bij dit programma betrokken. Onze leden gaan meehelpen om de urgente woningzoekers te helpen bij het vinden van een passende woning. Een mooie kans om ons goed te profileren op landelijk niveau en ons specialisme te laten zien. In de randstad zijn we al aardig voorzien van enthousiaste makelaars die mee willen doen. We zoeken nu nog voornamelijk in Oost- en Zuid-Nederland NVM-makelaars die graag meehelpen om dit format invulling te geven.”

Maxime van den Hoven
25 maart 2022
Oude woningen

Iedere aflevering staat een urgent woonprobleem centraal van een kandidaat. De huizenjagers zoeken voor die kandidaat een niet alledaagse oplossing op maat. Het team van de huizenjagers bestaat uit een NVM-makelaar, een architect en een stylist. Zij werken samen om aan de woningzoekers/kandidaten onontdekte mogelijkheden te laten zien en om met wat extra fantasie een no-go woning ineens wél interessant te maken.

Out-of-the-box woonobjecten

De Huizenjagers gaan op zoek naar verschillende bijzondere gebouwen of locaties die omgebouwd zouden kunnen worden tot verschillende woonruimtes. Hoe je van leegstaande gebouwen met een andere functie, een hele nieuwe woonruimte kunt maken.

Denk aan:

  • drie stellen verbouwen een oude lagere school;
  • een tinyhouse;
  • een woning boven een winkelstraat die nu nog in gebruik is als magazijn;
  • zelf een prefab huis bouwen;
  • een bejaarde neemt een jong gezin in zijn huis en gaan verbouwen.

Wat vraagt de Huizenjagers van ons?

  1. Medewerking en lokale kennis en ervaring van onze leden om de urgente zoekers te helpen aan out of the box bedachte woonruimte (matchmaking);
  2. En bijzondere objecten die bewoonbaar gemaakt kunnen worden (te denken valt aan een oude watertoren in een kustgebied, een molen, brandweerkazerne, woonboot of andere vormen van tiny living).

“We realiseren ons dat dit geen gemakkelijke vraag en opgave is. Toch zien we kansen ons hier als NVM-makelaar te profileren. Daarmee bouwen we aan onze reputatie en verdere bekendheid: NVM-makelaars maken het verschil, kennen de lokale situatie, zien kansen,  zijn creatieve denkers en hebben oplossingen die woningzoekers blij maken”, aldus Lana Gerssen.


Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze informatie,
kunt u contact opnemen met Lana Gerssen:
L.gerssen@nvm.nl
of met Marc van der Lee
m.vanderlee@nvm.nl