U bent nu hier: Home

Themadag Landelijk Vastgoed dit jaar in Lunteren

Programma in het teken van transities in het landelijk gebied

PB
Paul Braks
16 februari 2023
Themadag

Dit jaar vindt de Themadag Landelijk Vastgoed plaats op woensdag 19 april in De Werelt in Lunteren. NVR, NVM en Vastgoedpro organiseren dit jaarlijkse congres in samenwerking met KPE Vastgoed. Er is een gevarieerd programma samengesteld met gastsprekers, inhoudelijke subsessies en een plenaire discussie.

Het hele programma staat in het teken van de op handen zijnde transities in het landelijk gebied. Het gaat dan niet alleen over stikstof, maar ook over de energietransitie, het waterbeheer, het beschikbare (grond)instrumentarium en de financiële kanten van de transacties.

Gastsprekers

Twee van de drie gastsprekers zijn inmiddels vastgelegd: Maarten Veldhuis van Waterschap Vallei en Veluwe en architect en voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade. De derde gastspreker maken we binnenkort bekend. Verder worden er vijf subsessies georganiseerd waarvan je er als deelnemer twee kunt volgen.

Thema’s dit jaar zijn: Actualiteiten stikstof (door Sjaak van Schaik), Financiering (door Thijs Rops), Pacht, grondgebondenrecht en onteigening (door Els Harbers), Taxeren bijzondere situaties (door Cor van der Vleuten) en De valkuilen van herbestemming in het buitengebied (door Marieke van der Sande).‍

Programma

Het programma start om 12.00 uur met een lunch. We sluiten om 20.30 uur af met een borrel. Het congres onderbreken we om 17.00 uur voor een gezamenlijk diner. De toezichthouders NVR, NRVT en VastgoedCert kennen ook dit jaar weer PE-punten toe bij deelnamen aan de Themadag Landelijk Vastgoed.

Klik hier voor meer informatie over de Themadag Landelijk Vastgoed en de inschrijfmogelijkheden.