[No translation for key: global] Home

Bart Brummel gaat naar New York

Sandra Lopulalan
22 december 2022
Bart Brummel En Tom Oosterhuis

Zo deel je een goed idee in de fonkelnieuwe NVM Ideeënbox en zo sta je je koffers te pakken om nog veel meer goede ideeën op te doen! Het overkomt Bart Brummel van Miqa Makelt in Colmschate. Hij is er nog beduusd van! Bart Brummel: “Ik vind dat wij veel meer aandacht moeten besteden aan de duurzaamheidsaspecten van wonen en van woningen. Tot nog toe is dat onvoldoende mogelijk. Ik hoop in New York nog veel meer inspiratie op te doen om onze huizenverkopers te helpen hun huizen optimaal te promoten op duurzaamheidsaspecten.”

Het bestuur van de vakgroep Wonen koos dan ook voor Barts idee. Binnen de NVM was Leo Bosch de begeleider van het idee. Hij is een van degenen die met funda in gesprek ging over de wens om duurzaamheid beter zichtbaar te maken voor consumenten.

Het is een mooi voorbeeld van synchroniciteit. Niet toevallig was het funda ook al opgevallen dat aan de vraagzijde duurzaamheid een steeds belangrijker zoekcriterium is geworden. Zij onderzoeken en testen op dit moment hoe dit het beste kan worden weergegeven. Kort daarvoor had brainbay al geconstateerd dat energiezuinige woningen verhoudingsgewijs een hogere opbrengst kennen.

De twee runnerups van goede ideeën zijn uitgenodigd om mee te denken bij een bijeenkomst, die binnenkort bij Centraal Beheer wordt georganiseerd. Daar wordt het idee van de makelaar als wooncoach onderzocht in de vorm van een brainstorm- en inspiratiesessie. Uiteraard zijn we alle inzenders dankbaar voor het inzenden van hun ideeën. Deze blijven actief in de ideeënbox of worden geclusterd als ze in de kern veel overeenkomsten vertonen.

Ideeënbox

De ideeënbox is bedoeld om makelaars, die een oplossing hebben bedacht voor een probleem, een podium te geven. Projectleider Sandra Lopulalan: “Het is wel van belang dat je je idee goed onderbouwt. Welk probleem los je op? Is je oplossing haalbaar, schaalbaar en betaalbaar?

De oproep voor ideeën moest wel op gang worden gebracht, mede omdat nog lang niet alle makelaars toegang hadden tot de NVM Community. Toen we het idee kregen om de winnaar te verrassen met een bezoek aan Inman Connect, stroomden er allerlei ideeën, rijp en groen, binnen. Het idee is dat uiteindelijk makelaars op ideeën reageren met een duimpje, actief bijdragen met suggesties en tips en dat op die manier de makelaars onderling uitmaken welke ideeën worden genomineerd. Het kan ook zijn dat een idee aansluit bij een al lopend project en direct kan worden opgepakt.

Inmiddels zijn alle leden van de vakgroep Wonen aangesloten. We hopen op veel ideeën, zodat we in een volgende ronde weer iemand blij kunnen maken met een mooie prijs! En bedenk dat een goed idee niet altijd revolutionair hoeft te zijn: de beste ideeën zijn vaak een verfijning van iets wat al bestaat. Zo’n idee lijkt voor de hand te liggen, maar toch was het er nog niet. Kijk gerust rond in de Community app of op je desktop computer en kijk eens rond in de ideeënbox!”

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra Lopulalan, projectleider Data & Innovatie, via het e-mailadres: s.lopulalan@nvm.nl.