U bent nu hier: Meldingen en klachten

Meldpunt niet-integer handelen

De NVM heeft een meldpunt voor niet-integer handelen binnen de vastgoedbranche. Deze is voor zowel discriminatie, witwassen, ondermijning als racisme.

Taxeren 1

Wanneer u van mening bent dat u met een niet-integere vastgoedtransactie te maken heeft, kunt u mits onderbouwd een e-mail sturen naar: meldpunt@nvm.nl. Uiteraard staan wij open voor meldingen betreffende discriminatie, witwassen en ondermijning of racisme op de koop- en huurmarkt.

Uw melding naar dit meldpunt mag anoniem worden ingestuurd, een directe betrokkenheid bij de transactie is geen vereiste. Een goede onderbouwing van uw melding is wel noodzakelijk. Wenst u als klager betrokken te blijven bij de behandeling van uw klacht, maakt u dan gebruik van de NVM Klachtenprocedure. 

De meldingen die binnenkomen bij meldpunt@nvm.nl worden afgehandeld door de NVM.

Afhankelijk van de inhoud kunnen meldingen worden doorgeleid naar de interne tuchtrechtspraak e/o de Commissie Lidmaatschapszaken van de NVM of doorgestuurd naar andere brancheorganisaties (meldingen hoeven niet per se betrekking te hebben op de handelwijze van NVM-makelaars, maar ook van andere spelers op de vastgoedmarkt). Uiteraard kan ook nog steeds schriftelijk per post worden gemeld.

Om misverstanden te voorkomen: het meldpunt staat volledig los van het Meldpunt voor ongebruikelijke transacties in het kader van de Wwft.