U bent nu hier: Meldingen en klachten

Meldpunt niet-integer handelen

De NVM beschikt over een meldpunt niet-integere vastgoedtransactie. U kunt hier een melding maken die te maken heeft met vastgoed, discriminatie, witwassen, ondermijning, racisme op de koop- en huurmarkt.

Taxeren 1

Wanneer u van mening bent dat u met een niet-integere vastgoedtransactie te maken heeft of u wilt een melding doen over discriminatie, witwassen, ondermijning of racisme op de koop- en huurmarkt, kunt u onderbouwd een e-mail sturen naar: meldpunt@nvm.nl

Uw melding naar dit meldpunt mag anoniem worden ingestuurd, een directe betrokkenheid bij de transactie is geen vereiste. Een goede onderbouwing van uw melding is wel noodzakelijk.

De meldingen die binnenkomen bij meldpunt@nvm.nl worden afgehandeld door de NVM, u ontvangt hier geen inhoudelijke terugkoppeling op. Indien u zelf betrokken wenst te blijven bij de afhandeling van uw klacht dan kunt u via onze klachtenprocedure een klacht indienen.

Afhankelijk van de inhoud worden meldingen doorgeleid naar het Klachtenloket Vastgoedprofessionals (ondergebracht bij de Geschillencommissie in Den Haag) e/o de Commissie Lidmaatschapszaken van de NVM of doorgestuurd naar andere brancheorganisaties (meldingen hoeven niet per se betrekking te hebben op de handelswijze van een NVM Makelaar/Taxateur, maar ook van andere spelers op de vastgoedmarkt).