U bent nu hier: Aanvraag lidmaatschap

Over de NVM

NVM-gebouw 2 (liggend)

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. is met ruim 4400 aangesloten makelaars/taxateurs de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. De vereniging is opgericht in 1898 en is gevestigd in Nieuwegein.

Het NVM-gebouw is ons clubhuis. Hier komen we samen voor opleidingen of kennisgroepen. In het voorjaar van 2022 verhuizen we naar een nieuw pand in Utrecht. In het nieuwe gebouw zijn straks nog meer werk- en ontmoetingsplekken, evenals het vernieuwde opleidingscentrum.

Uw lidmaatschap

De NVM is sinds 2019 een coöperatieve vereniging die werkt met het ondernemingslidmaatschap. Dat betekent dat uw onderneming lid wordt van de NVM. Elke onderneming heeft op iedere vestiging minimaal één makelaar of taxateur werkzaam. Dat betekent dat wanneer een klant een NVM-kantoor binnenstapt er altijd een NVM-makelaar of NVM-taxateur werkzaam is in dat kantoor.

Uw onderneming wordt lid van de NVM en van minimaal één vakgroep. U kunt, afhankelijk van het register en kamer(s) waar de voor uw onderneming werkzame makelaar of taxateur ingeschreven staat, kiezen om uw onderneming lid te laten worden van de vakgroep(en) Wonen, NVM Business en Agrarisch & Landelijk. Daarnaast wordt van de voor uw onderneming werkzame makelaar of taxateur verwacht dat zijn/haar kennis jaarlijks op peil wordt gehouden. De jaarlijkse educatie-eisen worden bewaakt door de diverse registers waar hij/zij staat ingeschreven.

De makelaar of taxateur die aangesloten wordt bij NVM, wordt uitgenodigd voor de officiële NVM-beëdiging. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst legt u de eed of belofte af op de NVM Erecode. 

De voordelen zetten we nog even op een rij:

  • Toegang tot unieke vastgoeddatabase
  • Gebruik van innovatieve tools als NVM digitaal ondertekenen en NVM Online Bieden
  • Actieve collectieve belangenbehartiging
  • Gratis juridisch advies
  • Inkoopvoordeel en korting
  • Praat mee tijdens netwerkbijeenkomsten over uw vak
  • De NVM is een coöperatie en keert regelmatig winst uit
  • Sterk A-merk
  • U wordt kwaliteitsmakelaar of taxateur

De vereniging

De vereniging NVM heeft een Algemeen Bestuur en een Ledenraad. 

Daarnaast zijn er drie vakgroepen: Wonen, NVM Business en Agrarisch & Landelijk, ieder met een eigen vakgroepbestuur. Binnen deze vakgroepen worden activiteiten georganiseerd om het vak verder te ontwikkelen en actuele zaken te bespreken en aan te pakken.

De voorzitters van de vakgroep maken deel uit van het Algemeen Bestuur. De Ledenraad bestaat uit vertegenwoordigers van de vakgroepen.

De NVM is ook regionaal georganiseerd. De vakgroepen NVM Business en Agrarisch & Landelijk bestaan uit regio's, die twee keer per jaar samenkomen.

De vakgroep Wonen bestaat uit 27 afdelingen. Deze afdelingen zijn zelfstandige verenigingen met elk een eigen bestuur. Wanneer u lid wordt van de Vakgroep Wonen, wordt u ook lid van een van deze afdelingen.

Meer dan een vereniging

De NVM is niet alleen een vereniging; de NVM-groep heeft ook bedrijven, die zich richten op het innoveren van de vastgoedketen. Meerdere dochterbedrijven zijn actief in de markt. De bekendste is funda, maar daarnaast beschikken we over een uitstekend opleidingsinstituut: de Academie voor Vastgoed.

Onze dochterbedrijven funda, NVM Realworks, brainbay en FluX werken samen op het gebied van innovatie en productontwikkeling, zodat de NVM-makelaar of taxateur ook in de toekomst sterke ondernemers zijn.