U bent nu hier: NVM Evenementen
Evenement · NVM Business

NVM, VBO, Vastgoedpro en NVB Roadshow Taxeren & ESG; DUPA 2.0

09:30 uur
24 januari tot 07 februari 2024
Kantoor 1

Vanaf 17 februari 2024 is de duurzaamheidsparagraaf (DuPa 2.0) beschikbaar voor taxatierapporten voor Bedrijfsmatig Vastgoed en kunnen opdrachtgevers hier om vragen. Hoe kun je als taxateur inspelen op regelgeving voor ESG inclusief duurzaamheid? Hoe verwerk je dat in je taxatie & dossier opbouw? Wat zijn de aandachtspunten?

NVM, VBO, Vastgoedpro en NVB organiseren hiervoor een aantal roadshows:

De roadshows vinden plaats tussen 10.00 uur tot 12.00 uur. Aanmelden voor de slotsessie in Utrecht is mogelijk tot 21 februari.

Programma

  9.30                     Ontvangst, koffie/thee bij binnenkomst

10.00                     Welkom door gastheer/-vrouw Rabobank, ING Bank of ABN AMRO

10.05                     Opening door spreker van één van de brancheorganisaties

10.10                     ESG-aspecten: de strategie

Duurzaamheid, ESG en impact zijn vandaag de dag veel gebruikte termen, ook in de taxatiebranche. Met welke tijdlijn moet je als taxateur rekening houden? Wat verwacht een zakelijke opdrachtgever van een taxateur? Een ESG professional geeft zijn visie hierop.

10.30                     DuPa2.0: Nut & noodzaak

Waarom is de DUPA 2.0 zo belangrijk? Waarom een duurzaamheidsparagraaf (DUPA 2.0) in het taxatierapport en hoe ziet die eruit?  En hoe zorg je er als taxateur voor dat je tijdig compliant bent voor opdrachtgevers? Reinier Mijsberg, initiatiefnemer en kartrekker van DUPA 2.0 vanuit Nederlandse Vereniging van Banken geeft zijn visie hierop en beantwoord alle vragen.

11.00                     Taxatie-aspecten: Aanpak DUPA 2.0; Hoe werkt het in de praktijk?

Hoe pak je dat aan als taxateur, het invullen van de duurzaamheidsparagraaf in taxatierapporten? Wat wordt er verwacht? Hoe voldoe je aan je aansprakelijkheid. Wat is het verschil tussen een Marktwaarde bijzonder uitgangspunt Verduurzaming en Energielabelverbeteradvies? Wat zijn de aandachtspunten? Het wordt concreet gemaakt aan de hand van een praktijkvoorbeeld door een taxateur van één van de 10 grote taxatiekantoren (o.a. Martijn Onderstal van Savills, Paul Nelisse van Colliers en Alwin Driessen van Troostwijk) samen met de softwareleveranciers (FluX en Kate) en de leveranciers van de duurzaamheidsdata (CFP; Innax; Blue Module en Stainable).

11.45                     Q&A met sprekers

12.00                     Afsluiting & koffie

Voor de middagsessie zal het programma beginnen om 12.30 uur en eindigen om 15.00 uur.

Heb je vragen? Stel ze gerust via: