[No translation for key: global] Taxeren

Wil je zelf NVM Businesstaxateur worden?

Meestergezel

Als NVM Businesstaxateur taxeer je voor zakelijke opdrachtgevers binnen het publieke domein. Dat is waardevol, veelzijdig en prachtig werk. Als taxateur heb je een maatschappelijke verantwoordelijkheid en draag je bij aan de borging van het financiële stelsel. Het taxatierapport is een ‘zegel van vertrouwen’.

De opleiding tot Businesstaxateur kan je volgen bij de Academie voor Vastgoed. Deze opleiding bestaat uit drie stappen:

  1. Behalen Basisdiploma Vastgoeddeskundige.
  2. Behalen Basisdiploma Taxeren voor de vakgroep/kamer Bedrijfsmatig Vastgoed.
  3. Behalen Assessment Meester-Gezel.

Bij het Assessment Meester-Gezel word je als Businesstaxateur in opleiding begeleid door een ervaren NVM Businesstaxateur. Ben je al werkzaam bij een taxatiebedrijf of makelaardij die ook businesstaxaties verzorgt? Dan kan je het Meester-Gezel traject gelijktijdig starten met stap 1 en stap 2. Onthoud hierbij wel dat je het assessment pas kan doen nadat je voor stap 1 en 2 bent geslaagd. 

Als je geslaagd bent en als NVM Businesstaxateur wilt werken, schrijf je dan in als Register Taxateur bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Vervolgens kun je lidmaatschap aanvragen bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging voor Makelaars en Taxateurs (NVM). De NVM behartigt jouw belangen en biedt ondersteuning door het delen van kennis, kwaliteitsproducten en data.

Wil jij je daarna verder specialiseren? Dat kan:

  1. Aantekening Grootzakelijk Vastgoed
  2. REV-taxateur