[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws · Wonen

NVM veroordeelt koppelverkoop in makelaardij

LG
Lana Gerssen
19 augustus 2023
Lana 27 Thumb

Lana Goutsmits-Gerssen vakgroepvoorzitter NVM Wonen over berichtgeving NOS:

“De NOS bracht zaterdag 19 augustus een bericht naar buiten over koppelverkoop in de makelaardij. Het is ons niet duidelijk of deze voorbeelden gaan over makelaars die aangesloten zijn bij één van de brancheorganisaties in de makelaardij.

Hoe dan ook zijn we daar als NVM en ik als voorzitter van de vakgroep Wonen duidelijk over: Koppelverkoop is niet toegestaan volgens onze erecode. Onze leden dienen énkel het belang van hun opdrachtgever.

Consumenten die problemen ervaren met een makelaar die is aangesloten bij één van de brancheorganisaties, kunnen een klacht indienen bij de onafhankelijke Geschillencommissie: https://www.degeschillencommissie.nl/

Deze gevallen moeten aangepakt worden. Want zonder meldingen kunnen we dit soort excessen niet uitbannen. Samen zorgen we voor eerlijke en transparante vastgoedtransacties.

Het is ons wel een doorn in het oog dat de klachtenprocedure alleen geldt voor aangesloten makelaars en niet voor ongebonden vrije makelaars. Onze inzet is dat dit branche-breed gaat gelden en daarover zijn we met het Ministerie van BZK in gesprek.”

Lana Goutsmits-Gerssen
Voorzitter NVM Vakgroep Wonen en Register Makelaar Taxateur in Geldermalsen