[No translation for key: global] Nieuws
Nieuws · Agrarisch & Landelijk · NVM Business · Wonen

Versoepeling coronamaatregelen in 3 stappen

De regering heeft op 15 februari verdergaande versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf 18 februari worden de openingstijden van makelaarskantoren weer vrijgegeven en vanaf 25 februari vervallen ook de 1,5 meter maatregel en de mondkapjesplicht. Echter blijft er wel een mondkapjesadvies gelden, wanneer de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Ook het maximale aantal personen voor een thuisbezoek vervalt.

15 februari 2022
Deur openen - Corona (liggend) - Rene v.d. Burg

De maatregelen worden in een dusdanig tempo afgebouwd dat we op basis hiervan als brancheorganisaties VBO, VastgoedPro en NVM hebben besloten dat de bestaande Handreiking Makelaars en Taxateurs per 18 februari kan worden ingetrokken. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten en adviseren we de RIVM maatregelen te blijven volgen. Ook een goede afstemming met de (ver)kopers blijft van belang.  

Als brancheorganisaties kijken we voorzichtig positief naar de toekomst. We zijn er met elkaar in geslaagd om de vastgoedmarkt de gehele pandemie in bedrijf te houden en daar zijn we trots op! 

Op de speciale COVID19-pagina vindt u communicatiematerialen ter ondersteuning van het veilig bezichtigen, alsmede enkele actuele juridische documenten.  Speciaal voor NVM-leden kunt u Covid-19 gerelateerde producten bestellen in de NVM Giftshop.