[No translation for key: global] Home

NVM-makelaars geven een 6,2 voor de woningmarkt

Het cijfer voor de woningmarkt is dit kwartaal licht gedaald naar een 6,2. Dit blijkt uit de enquête die brainbay elke drie maanden uitzet onder de NVM-makelaars rond de presentatie van de kwartaalcijfers van de woningmarkt.

brainbay
23 oktober 2023

Met de resultaten uit de enquête krijgen we een goed beeld van de ontwikkelingen op de woningmarkt. Dit helpt ons enorm om tijdens de persconferentie duidelijke voorbeelden te kunnen delen met de media. Vanaf het tweede kwartaal 2023 koppelen we de uitkomsten van de enquête standaard naar jullie terug, samen met de andere cijfers. Dus alvast bedankt voor jullie medewerking aan de enquête!

De rapportage gaat bijvoorbeeld in op de verwachtingen voor het komende kwartaal en veranderingen in het gedrag van potentiële kopers en verkopers. Ook is er onderzoek gedaan naar eventuele vertraging van de inverkoopname van een woning door het aanvragen van een energielabel. Sinds het tweede kwartaal van 2023 worden er standaard nieuwbouwvragen opgenomen in de enquête. De resultaten van deze vragen staan nu voor het eerst in de rapportage.

Doe ook mee aanstaande december

Met behulp van de uitkomsten van deze enquête kan de NVM elk kwartaal gefundeerde uitspraken doen over de situatie op de woningmarkt en hoe de leden de woningmarkt beleven. Jullie medewerking en input is daarom echt belangrijk.

Het invullen van de enquête vraagt gemiddeld 6 minuten, meer niet. Het zorgt er wel voor dat we elk kwartaal, wanneer de pers alle schijnwerpers op de NVM zet, we kunnen laten zien dat NVM met haar leden de autoriteit is op de woningmarkt. Zo weet een (ver)koper van een woning dat ze met een NVM-makelaar het beste zaken kunnen doen. Ook in december zijn we weer benieuwd naar jullie ervaringen op de markt in het vierde kwartaal. We hopen dat je deze wilt delen in de enquête. Alvast dank voor je waardevolle input!