[No translation for key: global] Agrarisch & Landelijk
Informatie · Agrarisch & Landelijk

Het proces van onteigening in 4 stappen

Wanneer de overheid plannen heeft ontwikkeld die jouw grond en eventuele opstallen willen gebruiken voor projecten van algemeen belang, kan onteigening noodzakelijk zijn. Als NVM-makelaar hebben we specialistische kennis van onteigening en helpen we je graag verder.

Websiteheader 1200X606px A&L Onteigening

Persoonlijk advies nodig bij onteigening?

Een onteigening zie je vaak jaren van tevoren aankomen. Maar als het dan zover is, komt het toch wel snel. Als NVM-makelaar hebben we specialistische kennis van onteigening en schadeloosstelling. En kunnen daarnaast beroep doen op een groot NVM-netwerk. Zo zorgen we ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

De beste plek voor jou. NVM

Wat houdt onteigening in?

Je bezit grond of vastgoed en de overheid heeft plannen ontwikkeld voor jouw omgeving die het algemene belang dienen, zoals de aanleg van een spoorlijn, woonwijk of bedrijventerrein. Daarom wil de overheid jouw grond en/of opstallen aankopen.

Meestal gebeurt dit in goed overleg, met een minnelijke onteigening. Kom je er samen niet uit, dan kan de overheid door middel van gerechtelijke onteigening in het bezit komen van jouw eigendommen.

Wil de overheid jouw grond en/of opstallen onteigenen? Hier lees je het proces van onteigening in 4 stappen.