U bent nu hier: Wonen

Pilot verduurzaming koopwoningen

Op 1 november 2019 is de NVM gestart met een pilotproject op het vlak van verduurzaming van koopwoningen.

Verduurzaming

Tezamen met een tweetal partners (SamenGroen en Reimarkt) hebben we een adviestool ontwikkeld waarbij – op basis van de woningkenmerken die een makelaar opneemt in de het NVM systeem– een eerste verduurzamingsadvies wordt opgesteld.

In dit advies staat aangegeven welke mogelijke stappen er ondernomen kunnen worden om de woning stapsgewijs aan te passen. In het advies zijn ook direct een aantal concrete maatregelen voorzien van een eerste kostenindicatie.

Adviestool

De deelnemende makelaars kunnen de adviestool inzetten zowel bij een verkoop als bij een aankoopopdracht. Bij de verkoop van een woning kan de verkopend makelaar het advies direct bij de verkoopdocumentatie toevoegen. Potentiële kopers krijgen hiermee inzicht in de eerste verduurzamingsstappen.

Bij een aankoopopdracht kan de aankoopmakelaar tezamen met de klant – voordat de daadwerkelijke aankoop plaats vindt – al kijken naar de mogelijkheden van de woning en dit in de aankoopstrategie meenemen.

De adviestool is daarnaast ook beschikbaar voor consumenten. Als je geïnteresseerd bent in een woning dan kan je als potentiële koper van één van de deelnemende makelaars een login krijgen waarmee om zelf aan de slag kan gaan. Eenmaal ingelogd kan je dan zelf een advies “op maat” maken dat nog meer aansluit bij de eigen persoonlijke situatie en wensen.

De adviestool wordt de komende maanden in een pilot getest. De pilot loopt tot en met eind 2020. De tool is bereikbaar via: https://samengroen.com/nvm. Onderaan deze pagina is een overzicht te vinden van de deelnemende makelaars.

Nb: de adviestool is alleen beschikbaar voor grondgebonden woningen van na 1900.

Logo verduurzaming