U bent nu hier: Wonen
Informatie · Wonen

NVM Online Bieden

Je woning online kopen of verkopen kan op het nieuwe digitale platform van de NVM: NVM Online Bieden. NVM Online Bieden maakt het biedproces transparanter met gelijke kansen voor iedereen.

NVM Online Bieden

Woning kopen via NVM Online Bieden

NVM Online Bieden biedt kopers de mogelijkheid om via een digitaal platform een woning te kopen. Bieders van het platform NVM Online Bieden gebruiken allemaal hetzelfde biedformulier. Dit geeft iedere bieder gelijke kansen. 

Hoe werkt kopen via NVM Online Bieden?

Kopen via NVM Online Bieden is eenvoudig en laagdrempelig. Het kopen van een woning gaat gemakkelijk in 5 simpele stappen.

 1. Inloggen
 2. Voorwaarden bepalen
 3. Hoogte bod vaststellen
 4. Controleren van voorwaarden en bod
 5. Bod uitbrengen

Via een tijdbalk kun je de begin- en eindtijd volgen van de biedronde.

Er bestaan drie verschillende methoden waarop een huis gekocht kan worden via NVM Online Bieden. De methode van verkoop wordt bepaald door de verkoper en de makelaar. De drie methoden die beschikbaar zijn op NVM Online Bieden zijn:

 • Open Bieding
  Bij een open bieding zie je de bedragen die andere bieders geboden hebben. Hier kun je als bieder op in spelen door het bod van een ander te overbieden.

  Je kunt zoveel biedingen uitbrengen als je wilt, hoewel je niet je eigen bod kunt overbieden. Wel kun je tijdens het proces de ontbindende voorwaarden wijzigen. Je kunt zelfs een autobod instellen.

  Met een autobod verhoogt het NVM Online Bieden-systeem, op het moment dat jij wordt overboden, automatisch jouw bod zodat je de hoogste bieder blijft. Op deze manier hoef je niet steeds handmatig een nieuw bod uit te brengen, maar hoef je alleen jouw maximumbedrag in te stellen.

 • Inschrijving
  Een inschrijving werkt vrijwel hetzelfde als een open bieding, maar hier zie je niet de bedragen die door andere bieders zijn geboden en kun je maar één bod uitbrengen.

  Een uitgebracht bod is alléén inzichtelijk voor jezelf en de verkopend makelaar van de betreffende woning. Andere aspirant-kopers zien dus niet wat jij geboden hebt.

  Nadat je een bod hebt uitgebracht, kun je het bedrag, evenals de (ontbindende) voorwaarden, ten allen tijde wijzigen. Houd wel rekening met de looptijd van de biedronde en zorg ervoor dat je jouw bod, indien gewenst, op tijd wijzigt.

 • NVM Biedsafe
  De NVM Biedsafe werkt voor de bieder hetzelfde als de inschrijving. De bieder heeft de mogelijkheid tot het uitbrengen van één bod. Het verschil met de inschrijving is dat het uitgebrachte bod enkel inzichtelijk is voor de bieder. De makelaar en verkoper krijgen pas na afloop van de inschrijvingstermijn inzicht in de uitgebrachte biedingen.

  Nadat je een bod hebt uitgebracht, kun je het bedrag, evenals de (ontbindende) voorwaarden, ten allen tijde wijzigen. Houd wel rekening met de looptijd van de biedronde en zorg ervoor dat je jouw bod, indien gewenst, op tijd wijzigt.


Voor alle biedmethoden geldt dat de verkoper, samen met zijn of haar NVM-verkoopmakelaar, bepaalt aan wie hij de woning verkoopt. Dit hoeft niet altijd degene te zijn met het hoogste bod, het kan ook de koper zijn met de meest gunstige voorwaarden voor de verkoper.

Welke woningen worden verkocht via NVM Online Bieden?

NVM Online Bieden is beperkt tot een geselecteerd woningaanbod. Deze vind je op de website van NVM Online Bieden. Wil je digitaal een woning kopen? Informeer bij de NVM-makelaar of neem contact op met een van de Online Bieden-specialisten.

Woning verkopen via NVM Online Bieden

Je woning verkopen via NVM Online Bieden zorgt voor een eerlijke manier van verkopen met een maximaal haalbare opbrengst. Het platform geeft alle geïnteresseerden gelijke kansen, want kopers gebruiken allemaal hetzelfde biedformulier. Via een open bieding kunnen geïnteresseerden zien wat er geboden wordt en hierop inspelen door te overbieden. Via inschrijving en NVM Biedsafe krijgen geïnteresseerden de mogelijkheid om één maximaal eindbod te plaatsen.

Hoe werkt verkopen via NVM Online Bieden?

Het platform kan alleen gebruikt worden via een NVM-makelaar. De makelaar meldt jouw woning aan in het systeem en samen bepalen jullie de datum en de begin- en eindtijd van het bied-, of inschrijvings- of Biedsafeproces. Ook kies je samen de startprijs.

Als het bieden op jouw huis begint, kunnen potentiële kopers een bod doen met ontbindende voorwaarden. Afhankelijk van het gekozen biedtype kunnen de bieders wel of niet zien welk bedrag anderen bieden. Bieders hebben de mogelijkheid om tussentijds hun bod aan te passen of de ontbindende voorwaarden te veranderen.

Na sluiting van de bieding bepaal je, samen met jouw NVM-verkoopmakelaar, met welke koper je een koopovereenkomst wil sluiten. Dit hoeft niet altijd degene te zijn met het hoogste bod, maar kan bijvoorbeeld ook de koper zijn met de meest gunstige voorwaarden voor jouw situatie.

Jouw woning ook verkopen via NVM Online Bieden? Informeer ernaar bij je NVM-makelaar of neem contact op met een van de Online Bieden-specialisten.