VvE-dossier

Een appartement met een VvE die zijn zaken op orde heeft is naar verwachting meer waard dan een appartement met een slapende VvE. Een slapende VvE is een vereniging waar geen vergaderingen worden gehouden en geen geld opzij wordt gezet voor (groot) onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke ruimtes.

Om de stand van zaken binnen VvE’s inzichtelijk te maken hebben zeven organisaties, waaronder de NVM, de VvE-checklist opgesteld. In deze checklist zijn de belangrijkste kenmerken van een VvE opgenomen waarover een potentiële koper minimaal geïnformeerd dient te worden. De kenmerken uit deze VvE-checklist zijn: 

1. Inschrijving KvK 
2. Vergadering VvE 
3. Periodieke bijdrage 
4. Reservefonds 
5. Onderhoudsverwachting 
6. Opstalverzekering 

De aanwezigheid van de kenmerken uit de VvE-checklist in het VvE-dossier zijn bij elk appartement zichtbaar op Funda (Zie tabblad kenmerken). U bent daardoor beter op de hoogte van de documenten die beschikbaar zijn in het VvE-dossier. 

Een compleet VvE dossier zegt overigens nog niets over het functioneren van de VvE. Het geeft alleen maar aan dat alle relevante documenten aanwezig zijn. Het is aan uzelf om te beoordelen of de VvE goed functioneert. Uw aankoopmakelaar kan hierbij helpen. 

Stuur door
 

Vind uw NVM-kantoor

Plaats
Kantoornaam
Makelaar / Taxateur
Zoek Zoek specialist

Filter op vakgebied 
 
Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM
Om u beter van dienst te zijn maakt NVM gebruik van cookies. Meer informatie.Sluiten