U bent nu hier: Over NVM

Over de NVM

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. is met ruim 4400 aangesloten makelaars/taxateurs de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. De vereniging is gevestigd in Nieuwegein en verhuist in 2022 naar Utrecht.

NVM Nieuw Gebouw 1

De NVM is opgericht in 1898. De vereniging is georganiseerd rond drie gespecialiseerde vakgroepen:

De voorzitters van de vakgroepen zijn vertegenwoordigd in het Algemeen Bestuur van de NVM. Onze algemeen voorzitter is Onno Hoes. 

De NVM-vereniging wordt ondersteund door het NVM-bureau. Directeur is Arthur Schellekens. Het NVM-bureau is gevestigd in Nieuwegein en verhuist in 2022 naar Utrecht.

NVM Groep

De NVM Groep bestaat uit de NVM en haar deelnemingen NVM Holding BV, funda BV, Realworks BV, Academie voor Vastgoed BV, fluX BV en brainbay BV.

Internationaal

Leden van de NVM krijgen in de dagelijkse praktijk te maken met een grensoverschrijdende markt en met Europese regelgeving. Door deel te nemen in Europese organisaties kan de NVM de Nederlandse stem laten horen en meebeslissen over gemeenschappelijke Europese beroepsstandaarden en richtlijnen.

Internationale samenwerkingsverbanden NVM:

NVM Woningmarktconsultants

NVM Woningmarktconsultants zijn deskundige gesprekspartners voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en overheden als het gaat om planontwikkelingen op allerlei gebieden.

Geschiedenis van de makelaardij

De makelaardij kent een lange geschiedenis. In Nederland stamt het eerste bewijs van het beroep 'makelaar' uit 1284.