U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Wonen

Onno Hoes over woningnood tijdens coronacrisis

Samen met wethouder Bouwen (gemeente Rotterdam) Bas Kurvers, Hans de Boer (VNO-NCW), Doekle Terpstra (Techniek Nederland) en Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) staat Voorzitter Onno Hoes vandaag met een opiniestuk in Het Financieele Dagblad.

Maxime van den Hoven
15 april 2020
Bouwen 1

Samen zijn ze het erover eens dat er juist nu, nieuwe huizen gebouwd moeten blijven worden. Juist om de mensen die nu zo hard strijden tegen de coronacrisis, straks ook een woning aan te kunnen bieden.

Huizen bouwen, renoveren, transformeren, verduurzamen en onderhouden is de beste manier om de woningnood het hoofd te bieden en de economie draaiende te houden. Zorg ervoor dat verpleegkundigen, agenten en alle andere mensen die strijden tegen de coronacrisis straks goed kunnen wonen.

Dat helpt ons allemaal, want er is woningnood in Nederland. Het helpt de bouw, het helpt de verduurzaming van ons woningaanbod en het helpt straks Nederland de coronacrisis uit.

De gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning is €326.000, dat maakt een woning kopen bijna onbereikbaar voor mensen met vitale beroepen als verpleegkundige, politieagent en havenarbeider. De bouw en techniek mogen niet opnieuw stilvallen, terwijl er vraag blijft naar duurzame en betaalbare woningen. Juist continuïteit in de bouw kan de economie als geheel stimuleren.