U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Wonen

“Week van de Starter” van 28 september tot 4 oktober

In de week van 28 september tot 4 oktober organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken in samen werking met onder andere de NVB, Aedes, Vereniging Eigen Huis en NVM de Week van de Starter.

Estelle de Thouars
28 september 2020
Logo Week Van De Starter

Tijdens deze week brengt het Ministerie de informatie die starters op de woningmarkt nodig hebben samen in één campagne. Minister Ollongren van BZK: “Als starter is het al lastig genoeg om een passende woning te vinden. Informatievoorziening mag daarbij in ieder geval niet het struikelblok zijn.”

Daarom wordt er vanuit het Ministerie van BZK een platform gemaakt, zodat starters op de woningmarkt één centrale plek hebben waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden. In de “Week van de Starter” wordt dit platform gelanceerd: startenopdewoningmarkt.nl.

Er vinden in de Week van de Starter diverse gebeurtenissen plaats. Zo wordt de week in een webinar op maandag 28 september om 16.30 gehouden: het starterspreekuur. In het webinar kunnen starters hun vragen stellen aan onder andere NVM-voorzitter Onno Hoes. U kunt dit webinar volgen via startenopdewoningmarkt.nl/agenda/startersspreekuur/

Op de website van NVM is de informatie voor starters ook gebundeld en uitgebreid.