U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Wonen

Op dit moment zoeken 661500 mensen een woning

Wij mogen deze 661.500* mensen niet in de kou laten staan. Zij hebben circa 315.000 nieuwe woningen nodig. En het aantal woningzoekenden groeit nog iedere dag. Dat kan niet langer. De woningnood moeten we sámen te lijf.

Gérald Rensink
15 september 2020

Het oplossen van de woningnood is goed voor alle Nederlanders. Het bouwen van huizen levert banen op, zorgt voor een versnelling in de verduurzaming van huizen en jaagt de economie fors aan. Juist nu in het ‘coronatijdperk’ is dat van groot belang.

De nood is hoog en de uitvoering complex. De NVM-makelaar schakelt tussen de mensen en hun woonwensen. En als de overheid daarnaast de regie pakt, dan kunnen we samen een grote slag slaan. Op deze manier kunnen alle generaties een passende woning vinden. We kunnen geen dag meer verliezen.

Samenwerken en bouwen helpt écht. Daarom roepen we het kabinet en de Tweede Kamer op: pak NU door!

U wilt toch ook niet dat de teller blijft oplopen?!

Ook dit jaar laat de NVM weer van zich horen. In de jaarlijkse krantenadvertentie in de Telegraaf doen we een oproep aan het kabinet en Tweede Kamer om de woningnood nu sámen te lijf te gaan.

* Wanneer je 315.000 vermenigvuldigt met de grootte van een gemiddeld huishouden (2.1, bron: cbs) is dat meer dan de bevolking van Rotterdam!

Advertentie Prinsjesdag 202