U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · NVM Business

NVM Business publiceert praktijkhandreiking economisch waarderen commercieel vastgoed

Vorig najaar publiceerde NVM Business de uitgave “Economisch waarderen van vastgoed”. Deze publicatie had de waarde van vastgoed op de lange termijn als onderwerp en gaf antwoord op de vraag wat de toekomstige en lange termijn waarde van vastgoed kan zijn. Dit waarde begrip kwam in beeld tijdens de laatste financiële crisis.

Gérald Rensink
27 november 2020
Praktijkhandreiking1200

Vandaag verschijnt het vervolg op de publicatie “Economisch Waarderen”, waarbij naast de publicatie ook rekenmodellen zijn opgenomen met voorbeelden van lange termijn waarderingen. Met deze handreiking wordt ingespeeld op discussies en vragen van vastgoedinvesteerders en professionals in de praktijk.

Sander Heidinga, voorzitter NVM Business: “Met lange termijn waarderingen wordt een mogelijke doorkijk gegeven naar de toekomst. Het onderwerp is actueel en relevant om verder te onderzoeken en we willen met deze uitgave een praktische bijdrage leveren aan de discussie.

Stakeholders als DNB, banken, accountants, overheid en politiek en uiteraard vastgoedeigenaren, willen kunnen begrijpen hoe vastgoed in waarde kan ontwikkelen.

Wij laten hiermee zien waar de deskundigen van NVM Business in deze discussie staan door de interpretatie die wij in de Praktijkhandreiking publiceren.

Onze leden ondersteunen dagelijks de economische beslissingen van vele klanten met hun expertise. Verwachtingen over per definitie onzekere toekomstige waardeontwikkelingen spelen hierbij een rol. Daarnaast willen wij hiermee ook een bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van ons vak.”

Voor NVM Business was dit de reden prof. dr. Tom Berkhout MRE MRICS - Nyenrode Business Universiteit -  te vragen een praktijkhandreiking te maken over het economisch waarderen van vastgoed. Hij werd daarin bijgestaan door de NVM Business leden Baldwin Poolman van Dynamis Taxaties en Roel Drenth van Cushman & Wakefield.

Over NVM Business

NVM Business is in Nederland de grootste coöperatieve vereniging van makelaars en taxateurs in onroerende goederen op het gebied van commercieel vastgoed. Zij geeft via educatie en research doelgerichte ondersteuning aan haar leden.

Daarnaast zorgt zij voor belangenbehartiging richting overheid en politiek.
Met 950 vastgoedprofessionals is NVM Business een belangrijke speler in de commerciële vastgoedwereld in Nederland. Het werkgebied van de aangesloten makelaars en taxateurs bestrijkt het hele land en heeft vanwege het internationale karakter van de sector impact tot ver buiten de landsgrenzen.