U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Agrarisch & Landelijk · NVM Business · Wonen

Overhandiging pleidooi aan Tweede Kamerleden

Een grote delegatie van bouwers en beleggers verenigd in de Woningbouwalliantie, waaronder ook de NVM, biedt morgen het pleidooi ‘de crisis uit investeren met toekomstbestendige woningbouw!’ aan verschillende kamerleden. Dit gebeurt kort voor het debat in de Tweede Kamer over de woningbouw. Carla Dik-Faber (CU), Jessica van Eijs (D66), Daniël Koerhuis (VVD), Julius Terpstra (CDA), Henk Nijboer (PvdA) en Paul Smeulders (GroenLinks) hebben hun aanwezigheid toegezegd.

Sonja van der Graaf
17 juni 2020
Jasper van der Jagt

Dit is een goed moment om politiek Den Haag nog eens duidelijk te maken dat de huidige coronacrisis vraagt om investeringen. Meer dan 300.000 woningen komen we tekort en de werkvoorraad is onvoldoende om dat tekort in de komende jaren in te lopen. De Woningbouwalliantie pleit om samen met het Rijk een krachtig investeringspakket in stelling te brengen, waarmee de productie naar 90.000 woningen per jaar wordt opgevoerd, ook als onverhoopt de marktvraag in de komende jaren terugvalt.

Het debat morgen begint om 13.00 uur in de Oude Zaal en is live te volgen via deze link : https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering

De Woningbouwalliantie bestaat uit: de G40, Vereniging van Grondbedrijven (VVG), Aannemersfederatie Nederland Bouw en INFRA (AFNL), Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA), Vereniging Eigen Huis (VEH), Woonbond, Bouwend Nederland, Aedes, Vernieuwde Stad, Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM), Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA), NL-Ingenieurs, Techniek Nederland, Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB), Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN), Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers (NVB-Bouw) en Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NVM-Lobbyist Jasper van der Jagt via j.vanderjagt@nvm.nl