U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Agrarisch & Landelijk · NVM Business · Wonen

Onno Hoes bij WNL over gevolgen van coronacrisis voor vastgoedmarkt

Wat gaat er gebeuren met de huizenprijzen? "De effecten vallen nu nog mee" zegt Voorzitter Onno Hoes in Goedemorgen Nederland op NPO1.“De periode waar we het over hebben is nog heel kort”, zegt Hoes. “Er is veel meer onzekerheid bij mensen en psychologie is de basis van de economische ontwikkeling. Wat dat betreft is het niet raar dat mensen verwachten dat de huizenprijzen wat gaan zakken.”

Maxime van den Hoven
26 maart 2020

Ondanks de onzekerheid, is de situatie nog stabiel, zegt Hoes. “De rente is nog steeds laag. Die wordt misschien ietsje hoger, maar dat gaat nergens over. Zolang de inkomens stabiel blijven, is er op die markt niet zoveel aan de hand. De inkomens gaan wel wat zakken, dat verschilt ook per sector.”

Bezichtigingen gaan virtueel

Het aantal bezichtigingen neemt wel iets af. Hoes legt uit: “Mensen gaan eerst virtueel kijken, maar willen uiteindelijk toch fysiek in een huis zijn. We hebben een heel lijstje aan maatregelen genomen, op grond waarvan mensen toch nog naar een huis kunnen kijken”.

Starters

De huidige situatie is wel goed nieuws voor starters die een nieuwbouwwoning willen kopen. “Er zijn meer nieuwbouwwoningen aangeboden de afgelopen tijd. Gelukkig loopt de bouw nog door, dat scheelt" zegt Hoes.

Verhuizen

Veel huizenkopers vragen zich af of je met de huidige maatregelen nog wel kunt verhuizen. Volgens Hoes is dat geen probleem. “Er kan nog steeds heel veel, maar met heel veel voorzorgsmaatregelen.”

Als de coronacrisis voorbij is, verwacht Hoes weer een opleving. “Als 1 juni het ontspanningsmoment gaat worden, dan krijg je weer een enorme toevloed aan woningen.”