U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Wonen

Bezichtigen met behulp van smart locks

Jacco van der Houwen is makelaar in Groningen en gebruikt nu al bijna 3 jaar smart locks. Vooral leegstaande woningen leenden zich bij uitstek voor het op afstand openen van voordeuren voor kandidaat-kopers.

Maxime van den Hoven
03 april 2020

Door de coronacrisis blijkt dit ook een oplossing voor bewoonde woningen te zijn. Verkopers en/of verkopende makelaars hoeven immers niet meer zelf aanwezig te zijn en middels een app worden deuren voor kandidaat-kopers op afstand geopend.

Wat zijn smart locks?

Een smart lock is een apparaat dat je aan de binnenzijde van een deur monteert en de sleutel kan bedienen. Vaak werken smart locks met een wifi-verbinding. Kijkers kunnen zelf een afspraak inplannen en ontvangen dan een sleutelcode. Zo kunnen zij zichzelf binnenlaten op het juiste tijdstip. De bezichtiging vindt plaats in alle rust. Wanneer de bezichtiging klaar is, trekken de kijkers de deur achter zich dicht. De deur valt automatisch weer in het slot.

In de video hieronder legt Jacco uit hoe het bezichtigen met behulp van smart locks werkt. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden van smart locks? Ga naar zelfkijken.nl