U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Wonen

5 Dingen die u nu kunt doen als NVM’er in de corona-crisis

We gaan door een ongekende en spannende tijd heen. COVID-19 maakt dat we afstand van elkaar moeten houden en zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Marc Vervoort
24 maart 2020
Vrouw tablet 1

Tegelijkertijd proberen we de vastgoedmarkt draaiende houden, want mensen hebben altijd een plek nodig om te wonen en te werken. Hierbij bent u essentieel. Gelukkig zijn er 5 dingen die u vandaag al kunt doen om uw klanten, uw bedrijf en de maatschappij te ondersteunen.

1.  Ga digitaal

Er zijn vele digitale mogelijkheden voor klantencontact en om vastgoed op afstand te presenteren. Nu is hét moment om uw onderscheidend vermogen op dit gebied neer te zetten. 
Bel uw klant met een video call via een van de vele gratis opties zoals WhatsApp, Facebook Messenger, Skype of Facetime. Livestream de bezichtiging van een huis op Instagram live of Facebook. Zo kan iedereen meekijken en meepraten. Gebruik bijvoorbeeld een 360 virtuele tour. Ook Move.nl van Realworks biedt uitstekende opties om digitaal contact met uw opdrachtgever te houden. Bovendien biedt Realworks Move.nl nu 3 maanden kosteloos aan. 

Kijk hier wat andere creatieve NVM’ers al doen.

2. Betrouwbare adviseur hard nodig

Rutte zei onlangs: "Op basis van maximaal 50% van de kennis die je hebt moet je 100% van de besluiten nemen." Uw klant heeft nu nog meer dan anders behoefte aan een betrouwbare adviseur.  NVM en haar dochteronderneming brainbay hebben de grootste en meest actuele vastgoeddatabase van Nederland. In de brainbay-applicaties, via het NVM-portaal, ziet u de laatste ontwikkelingen terug, tot op straatniveau. Combineer deze data met uw ervaring en persoonlijke inzicht en u bent de beste adviseur die uw klant zich kan wensen in deze onzekere tijd.

3. Pak uw maatschappelijke rol 

Als makelaar staat u midden in de lokale samenleving. Gebruik die kennis om de gemeenschap bij te staan. Weet u dat er ergens een oudere alleen woont? Kijk of diegene hulp nodig heeft. Heeft de lokale middenstand het moeilijk? Misschien kunt u een rol spelen als bemiddelaar richting de vastgoedeigenaar voor uitstel van huur. Want wat doet een makelaar het beste? Een brug slaan tussen mensen, vraag en aanbod.

Kijk voor inspiratie bij deze collega’s.

4. Pas goed op uzelf, uw mensen en uw omgeving

Het allerbelangrijkste wat u vandaag al kunt doen, is goed op uzelf, uw medewerkers en uw omgeving passen. Gezondheid en elkaar is het grootste goed wat we hebben. Volg daarom de adviezen van de RIVM op. We houden de berichtgeving vanuit de RIVM voor u in de gaten en informeren u hierover zodra er veranderingen zijn. 

Kijk hier voor het laatste nieuws en onze aanbevelingen rondom Covid-19.

5. Samenwerken 

We doen dit samen. U bent onderdeel van de NVM. En net zoals elke familie hebben we onze ups en downs, maar we weten dat we op elkaar kunnen bouwen in zware tijden. Dus help uw collega’s waar u kunt. Wacht niet tot ze aankloppen, maar vraag het zelf. Zo slaan we ons samen hier doorheen. Op het NVM-bureau doen we alles wat we kunnen om u te ondersteunen.

Veel succes de komende tijd en pas goed op uzelf en elkaar.