U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Wonen

Kamerleden nemen zorgen makelaars serieus

Afgelopen week is in de Tweede Kamer de implementatie van de Wwft-richtlijnen in de Tweede Kamer behandeld. Als NVM hebben wij Kamerleden verteld welke problematiek hier bij komt kijken.

Jasper van der Jagt
05 december 2019
Binnenhof 1

Diverse persoonlijke gesprekken en een ingezonden brief hebben er toe geleid dat VVD, CDA en GroenLinks hebben aangedrongen bij de Minister om voor makelaars anoniem melden mogelijk te maken. In reactie daarop heeft Minister Hoekstra aangegeven dat hij en de Minister van Justitie bereid zijn dit te onderzoeken. 

Daarop hebben deze drie partijen aangegeven geen motie meer hierover in te dienen, wel heeft GroenLinks-kamerlid Snels nog gevraagd aan de Minister om spoedig de Kamer te informeren over de uitkomsten van deze exercitie.

NVM is blij met de aandacht en de zorg die Kamerleden hebben voor de positie van de makelaar in deze problematiek. Met veel belangstelling kijken we uit naar de uitkomsten van het onderzoek. Wanneer de uitkomsten hierover bekend zijn, gaan we vanzelfsprekend hierover met Kamerleden in gesprek om te zorgen dat de positie van de makelaar ook goed geborgd is. Het kan en mag niet zo zijn dat makelaars die een melding maken, moeten vrezen voor represailles.  

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper van der Jagt, public affairs, via het e-mailadres: j.vanderjagt@nvm.nl.