U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Agrarisch & Landelijk

Kamerbrief met de Subsidieregeling Sanering Varkenshouderijen

Minister Schouten (LNV) stuurt de Tweede Kamer een brief met de concept-Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), met een nota van toelichting.Indien het modelkoopcontract gebruikt wordt, is het wel verplicht om in de definitieve koopovereenkomst expliciet aan te geven waar er afgeweken wordt van het modelkoopcontract.

02 mei 2019
boerderij 12

Schakel een aankoopmakelaar in

“Het is belangrijk dat je als koper bewuste keuzes maakt bij het kopen van een huis, specifiek rondom het opnemen van voorbehouden. Naast de bouwkundige keuring zijn er nog meer zaken waar je als koper alert op moet zijn. Zo beschik je als koper vaak niet over lokale marktkennis of bouwkundige kennis en kan je daardoor te hoog bieden of geconfronteerd worden met verborgen gebreken. Daarom raadt de NVM altijd een aankoopmakelaar aan.” aldus Ger Jaarsma in reactie op de antwoorden van Ollongren.

Aanvullende maatregelen vanuit overheid niet nodig

De afgelopen periode zijn er gesprekken geweest tussen de minister en de branche- en consumentenorganisaties. Vorig jaar hebben deze organisaties namelijk de bouwkundige keuring standaard opgenomen in het koopcontract. De organisaties zijn tevreden over het effect daarvan in de praktijk en meerdere organisaties hebben zelf aanvullende initiatieven waarmee ze kopers ondersteunen in de woningaankoop. Tot slot hebben de organisaties aangegeven dat het de ervaring is dat er geen aanvullende maatregelen vanuit de Rijksoverheid nodig zijn.

Brief van Ollongren

De minister ziet daarom nu geen aanleiding om maatregelen te nemen op dit gebied.De verdere behandeling van de brief wordt mogelijk besproken tijdens de eerstvolgende Procedurevergadering van de Tweede Kamercommissie BiZa op 16 mei a.s.