U bent nu hier: Nieuws
Nieuws · Agrarisch & Landelijk

Aan de keukentafel meedenken over de toekomst van een boerderij

De agrarische makelaardij. Het is een kleine groep binnen de makelaarsbranche, bestaande uit vakspecialisten, die soms met de voeten in de klei staan, maar bovenal gepassioneerde deskundigen zijn. Volgens Harry Streng is het zoveel meer dan alleen het kopen of verkopen van onroerend goed. “Je denkt echt mee over de toekomst van een boerenfamilie. Dat maakt ons vak soms spannend, maar vooral heel erg mooi.”

18 december 2019
Boerderij 10

“Zelf kom ik ook uit een boerenfamilie. Ik ben een echte boerenzoon. De boerderij in Woerden waar ik ben opgegroeid, daar woon ik nu. Mijn oudste broer heeft het boerenbedrijf van mijn vader in eerste instantie overgenomen. Na de Hoge Agrarische School zou ik ook als boer in zijn voetsporen treden. Het liep iets anders. Mijn broer is naar Friesland vertrokken en ik ging na mijn studie naar Amerika om te ontdekken of ik daar boer zou kunnen worden.”

Taxeren

Het plan liep anders. Terug in Nederland is hij samen met zijn vader de agrarische makelaardij ingegaan: Streng Agrarisch Onroerend Goed. “Mijn vader zat al in allerlei organisaties op dat gebied en hielp de bank soms met het taxeren van agrarisch onroerend goed. Zo rolde hij van het één in het ander. Dat beviel eigenlijk meteen goed. Het is boeiende materie.

Toen mijn vader is gestopt, ben ik zelf verder gegaan.”Streng werkt met boerenfamilies, komt op boerderijen, maar zelf was hij lange tijd geen boer. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. “Sinds een paar jaar heb ik met mijn broer een boerderij gekocht in het oosten van Duitsland. Ik ben soort ‘afstandsboer’.”


Lees dit volledige artikel in NVM Magazine.